Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013 kwalificaties: Huta Galung – Zverev

Roland Garros 2013 Tennis – kwalificaties. Op zondag 26 mei begint de eerste ronde van het grand slam Roland Garros. Enkele tennissers moeten zich proberen te plaatsen via drie kwalificatierondes. Er zijn een paar Nederlanders zijn tot die omweg veroordeeld, waaronder Jesse Huta Galung en Boy Westerhof.

In de eerste ronde is er bij zowel de mannen als vrouwen plaats voor 128 tennissers. Een krappe honderd worden direct toegelaten op basis van hun ranking. Daarnaast worden er wildcards uitgedeeld aan Franse talenten en internationale tennisbonden. De resterende gaatjes worden opgevuld door de harde werkers in het kwalificatietoernooi. Zij moeten drie ronden overleven en mogen dan pas aan de bak in de eerste, echte ronde.

Jesse Huta Galung uit Haarlem weet niet beter dan dat hij zich voor de “qualies” moet inschrijven om kans te maken op een Grand Slam. Al vier keer lukte het hem dat. In 2008 schopte hij het tot het hoofdtoernooi in Parijs, maar hij bleef wel gelijk steken in de openingsronde. Ook bij zijn drie optredens op de drie andere grand slams, wist hij geen wedstrijd te winnen in het hoofdschema.

Huta Galung neemt het in de eerste ronde van de kwalificaties op tegen Mischa Zverev. Vier keer eerder speelde de 27-jarige Nederlander tegen de Duitser en drie keer won hij. Momenteel is de Haarlemmer de nummer 170 van de wereld terwijl Zverev 142e staat. Het is de vraag of Huta Galung fysiek in topconditie verkeert, want twee weken geleden gaf hij in de kwalificaties voor het challengertoernooi in Rome geblesseerd op. Daarna kwam hij niet meer in actie.

Boy Westerhof uit Drenthe heeft zich nog nooit geplaatst voor een grand slam. Tot nu toe probeerde hij één keer om de eerste ronde te bereiken, maar vorig jaar bij de US Open was dat hem niet gegund. De nummer 270 van de ATP Ranking speelt in de eerste horde van de kwalificaties tegen de Amerikaan Rhyne Williams (ATP 121). Eerder dit jaar versloeg Williams in Houston servicekanon Karlovic en de ervaren gravelbijter Ramirez-Hidalgo. Hij speelt echter liever op hardcourt.

Huta Galung speelt om 10.00 uur op baan 11. Westerhof komt later in de middag in actie in de laatste partij op baan 18.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top