Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013 Ferrer – Tsonga: Franse held in halve finale

Roland Garros 2013, Ferrer – Tsonga. Vandaag spelen Jo-Wilfried Tsonga en David Ferrer tegen elkaar in de tweede halve finale van Roland Garros 2013. Tsonga is al een beroemdheid in zijn land, maar als hij zorgt dat er voor het eerst in 30 jaar weer een Fransman in de finale van de French Open staat, dan wordt hij een nationale held.

Beide heren hebben zonder setverlies de laatste vier bereikt. Tsonga had in alle eerlijkheid tot de kwartfinale ook geen lastige tegenstanders. Maar na zijn galavoorstelling tegen Federer, die hij in drie sets versloeg, hoeft niemand te twijfelen dat hij echt tot ’s werelds sterkste gravelspelers behoort. Van Ferrer is dat al jarenlang bekend. Hij heeft in de achtste en kwartfinale van Roland Garros slechts negen games verloren en is dus nog fris als een hoentje. Sowieso teert de Spanjaard op zijn conditie, loopvermogen en werklust.

Ferrer stond vorig jaar ook in de halve finale. Voor Tsonga is dat op Roland Garros een primeur. Slechts drie keer speelden ze eerder tegen elkaar en de Spanjaard won tweemaal. Ook won Ferrer de enige ontmoeting op gravel, plus een demonstratiewedstrijdje in de Emiraten die niet echt meetelt.

De speelstijlen liggen ver uiteen. Tsonga wil de punten kort houden, wat op gravel lastig is. Door zijn mokerharde opslag domineert hij de punten in zijn eigen servegames. Hij houdt van het applaus van de toeschouwers en zal regelmatig een hoogstandje laten zien. Ferrer is geen echte publieksspeler, heeft geen indrukwekkende serve en ramt ook geen winner na winner. Maar de Spanjaard zal Tsonga wel de baas zijn zodra de punten langer worden en het aankomt op opbouw en geduld.

“Ik ben klaar voor de confrontatie met Tsonga”, zegt Ferrer. “Het is de tweede keer dat ik bij de laatste vier sta. Dit is een erg belangrijk moment in mijn carrière. Zijn serve is geweldig en als ik die niet vaak genoeg in het spel krijg, maak ik weinig kans.”

Duurt de partij langer dan 190.5 minuten? Zet eens een tientje in bij Unibet en verdien 22,00 euro!

Tot nu toe zit het wel snor met Ferrers kwaliteit van retourneren. Hij won maar liefst 46% van de punten wanneer hij een opslag ontving. Hij won 36 van de 62 games dat zijn tegenstander serveerde. Tsonga heeft 94% van zijn servegames omgezet in winst. Hij is pas vier keer gebroken en Ferrer al tien keer.

De halve finale begint rond een uur of 14.30 uur.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top