Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2012: Rus verslaat Görges vandaag Federer en Djokovic

Roland Garros in Parijs, zondag 10 juni 2012. Arantxa Rus heeft haar prestatie van vorig jaar verbeterd. Destijds strandde ze in de derde ronde van de Open Franse tennis kampioenschappen, terwijl ze dit jaar minstens de vierde ronde haalt.

In 2011 verraste ze door Kim Clijsters te verslaan, die, eerlijk is eerlijk, zeer beroerd voor de dag kwam en tientallen afzwaaiers sloeg. Dit jaar heeft ze de plek in de vierde ronde op eigen kracht verdiend door de Duitse Julia Görges te verslaan.

De als 25e geplaatste Duitse haalde zichzelf uit haar concentratie in de derde set. Ze mekkerde bij de umpire dat het schemerde en dat ze de bal niet meer goed kon zien. Vervolgens trachtte ze de partij te vertragen door een blessurebehandeling aan te vragen, met als doel dat de umpire zou besluiten om de spelers van de baan te roepen en morgen opnieuw te laten beginnen.

Rus is een bedaarde vrouw. Ze liet zich niet van de wijs brengen door de capriolen van Goerges. Het nadeel van Rus’ karakter en speelwijze is dat ze weinig risico neemt en daardoor amper winners slaat. Ter vergelijking: Rus liet 18 winners noteren, Georges 43. Beide dames braken elkaars serve vijf keer. In de volgende ronde is Rus gekoppeld aan Kaia Kanepi, de als 23e geplaatste bedwinger van Wozniacki (6-1 6-7 6-3).

Federer vs Goffin

Roger Federer en Novak Djokovic lijken een makkelijke vierde ronde voor de boeg te hebben. Federer speelt tegen de 21-jarige Belgische lucky loser David Goffin. Lucky loser betekent dat Goffin zich niet op eigen kracht via het kwalificatietoernooi plaatste voor Roland Garros. Hij werd alsnog toegelaten door een afzegging. De nummer 109 van de wereld zal nog veel meer geluk nodig hebben om Federer te verslaan. Alhoewel, de maestro heeft al twee sets verspeeld en maakt een wat roestige indruk. Maar dat kan hij zich ook tegen de Belg nog wel permitteren. Het is de derde partij op het Court Suzanne Lenglen. De eerste partij start om 11.00 uur.

Djokovic vs Seppi

Novak Djokovic speelt tegen de als 22e geplaatste Andreas Seppi uit Italie. De 28-jarige Italiaan kwam nooit voorbij de tweede ronde van Roland Garros en sowieso overleefde hij nimmer de derde ronde van een Grand Slam. De man uit Bolazno beleeft dus een persoonlijke doorbraak. Het is lastig om te bedenken hoe Seppi de “Serbinator” pijn zou moeten doen. Seppi ontbeert kracht, legt de bal zelden strak tegen de lijnen en is wellicht al tevreden na zijn winst op Verdasco. Het is de tweede partij op het Court Philippe Chartier, die om 11.00 uur een podium biedt aan de eerste match tussen Kuznetsova en Errani.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top