Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2012: Federer en Djokovic tegen Fransman 3e ronde

Tennis – Roland Garros 2012. Donderdag namen we afscheid van de laatste Nederlandse man in het speelschema van Roland Garros. Robin Haase verloor met duidelijke cijfers van Mikhail Youzhny: 6-3 7-6 6-4.

Haase brak drie maal de serve van de Rus, maar Youzhny deed dat op zijn beurt vijf keer bij Haase. Qua unforced errors hielden ze gelijke tred met elkaar. Youzhny was echter veel beter op dreef met het slaan van winners: 53 versus 24.

Haase heeft in het verleden aangetoond veel scorend vermogen te hebben. Tegen de als 27e geplaatste Youzhny kon hij kennelijk geen gaatje vinden. Vier jaar geleden was de Rus nog de nummer acht van de wereld.

Of Haase ooit de top tien haalt is twijfelachtig. “Ik voelde me goed, het is zuur dat ik niet eens een set heb gewonnen. In tennis gaat het soms maar om een paar puntjes. Als ik die tweede set had weten te winnen, was het meteen een heel ander verhaal”, zei Haase. In de tie-break van de tweede set verspeelde hij een 2-0 voorsprong.

Arantxa Rus zorgt ervoor dat de rol van de Nederlanders op Roland Garros nog niet geheel uitgespeeld is. Ze versloeg in de tweede ronde Virginie Razzano, de lieveling van het Franse publiek die Serena Williams verraste in de eerste ronde. De 21-jarige Rus won met 6-3 7-6 en knokte zich in de tweede set knap terug van een 3-5 achterstand.

De vermoeidheid na de lange partij tegen Willams deed Razzano de das om. Erg positief is dat Rus met een doordacht plan de baan op kwam: “Ze heeft een hekel aan een hoog raakpunt, dus ik wist dat ik zoveel mogelijk zware topspinballen moest slaan.”
Federer – Mahut

Roger Federer, als derde geplaatst en in de afgelopen zes jaar vijf keer Roland Garros finalist, speelt vandaag in de derde ronde tegen de Fransman Nicolas Mahut. De nummer 89 van de wereld is een bescheiden factor in het internationale tennis. Zijn aanvallende serve en volley spel is ongeschikt voor gravel.

Mahut is 1,91 meter lengte en 30 jaar, die combinatie betekent dat zijn voetenwerk op gravel te wensen over zal laten. Federer zal Mahut aan alle kanten passeren.

Federer tegen Mahut is de vierde partij op het Court Philippe Chatrier. De eerste partij begint om 11.00 uur.
Djokovic – Devilder

Novak Djokivic neemt het op tegen de grootste verrassing in de derde ronde: Nicolas Devilder. Het gebeurt niet zo vaak dat een speler van buiten de top 200 in de derde ronde van een Grand Slam staat. Het lukte de al 32-jarige Devilder (286e) door drie kwalificatierondes van Roland Garros te winnen en daarna Krajinovic en Berrer te verslaan, en ook nog eens in straight sets.

Het feest zal toch echt over zijn, nu hij de degens en de rackets kruist met de nummer één van de wereld. Het is het vierde duel op het Court Suzanne Lenglen, de eerste wedstrijd begint om 11.00 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top