Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2012: Federer en Djokovic spelen in tweede ronde

Tennis – Roland Garros 2012. Op woensdag 30 mei beginnen de partijen in de tweede ronde van Roland Garros. Dat betekent dat bij zowel de heren als de dames al de helft van de 128 deelnemers is uitgeschakeld. Haase en Rus zijn de enige Nederlanders die door zijn naar de tweede ronde.

Toch een fijne wetenschap voor iedereen in de tweede ronde van Roland Garros dat ze nu al beter presteren dan de helft van het veld.
Serena Williams

Serena Williams presteerde het dinsdag voor het eerst in haar carrière om te verliezen in de eerste ronde van een Grand Slam. Ze stond 6-4 voor en leidde 5-1 in de tie-break van de tweede set. Vanaf dat moment vond de Franse tegenstander Virginie Razzano steeds meer openingen op de baan om de ongemakkelijk ogende Amerikaanse te plagen.

Ondanks de riante voorsprong verloor Williams de tie-break en daarna leek ze tijdens de pauze een traantje weg te pinken. In de derde set wisselde ze wilde mishits af met kenmerkende, krachtige winners. Ze kwam nog terug van 5-0 tot 5-3, maar de Francaise won de set en match met 6-3.
Robin Haase

De 25-jarige Robin Haase raasde opvallend gemakkelijk langs Ivan Dodig. De Kroaat liet in de eerste twee games van de partij met diepe, harde slagen zien dat hij er wel zin in had, maar vanaf de derde game stapelden de fouten zich op en kon Haase snel uitlopen.

Dodig had helemaal niets in te brengen tegen de serve van Haase. Maar liefst 94% van de eerste serves leverden een punt op voor de Hagenaar. Dodig creëerde geen enkel break point.

De volgende tegenstander van de enige Nederlandse troef bij de mannen op Roland Garros is Mikhail Youzhny. De als 27e geplaatste Rus stond zijn tegenstander evenals Haase slechts vijf games toe. Hij versloeg James Blake met 6-2 6-1 6-2.

Aranxta Rus bereikte bij de dames de tweede ronde door Jamie Hampton te passeren. Bij de stand 6-4 4-3 gaf de Amerikaanse op.

Roger Federer speelt vandaag op Roland Garros in Parijs de tweede partij op het Court Philippe Courtier. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur. Tegenstander is Adrian Ungur, een van de Roemenen die verstek lieten gaan toen Nederland tegen Roemenie speelde in de Davis Cup. Ungur luisterde zijn debuut op een Grand Slam op door veteraan Nalbandian te kloppen in vier sets.

Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, treedt aan tegen Blaz Kavcic uit Slowakije. Het is de eerste partij op Court Suzanne Lenglen, aanvang 11.00 uur. Ook Kavcic versloeg een veteraan, te weten Lleyton Hewitt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top