Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2012: Djokovic en Federer in kwartfinale

Roland Garros – Tennis. Arantxa Rus redde het in de achtste finale van Roland Garros niet tegen Kaia Kanepi. In twee van de drie sets was het niveauverschil tussen de Estse nummer 25 van de wereld en Rus (97) simpelweg te groot.

Rus verloor in de eerste set al haar servicegames. Ze haalde slechts 44% van de punten op haar eerste service binnen. In de tweede set was Kanepi slordiger en profiteerde Rus door drie van haar vier breakpoints te verzilveren. Net toen de Nederlandse fans eens goed gingen zitten voor een daverende derde set, was de wedstrijd eigenlijk al over. In een vloek en een zucht stond Kanepi 3-0 en 30-0 voor, door maar liefst veertien punten op rij te winnen.

Rus zei: “Mijn service was vandaag niet goed. Mijn rugpijn is nog niet helemaal over en Kanepi speelt erg agressief.” De gemiddelde snelheid van haar opslag liet inderdaad te wensen over: 148 kilometer per uur versus 167 bij Kanepi. Door haar prestaties op Roland Garros stijgt ze op de nieuwe WTA ranking naar ongeveer de zeventigste plaats.

Federer – Del Potro

Dinsdag 5 juni spelen Roger Federer en Juan Martin Del Potro een replay van hun halve finale op Roland Garros in 2009. Destijds had Federer vijf sets nodig om de nu 23-jarige Argentijn uit de finale te houden. Het kostte de Zwitser grote moeite om de loeiharde klappen van Del Potro op te vangen.

De bal stuitert hoog op gravel, maar daar heeft de 1,98 meter lange Del Potro geen moeite mee. Integendeel, dat is een kolfje naar zijn hand, want hij kan vervolgens de bal gemeen neerwaarts drukken met zijn forehand.

De Argentijn heeft tot nu toe meer laten zien dan de oude maestro. Del Potro versloeg in de vorige ronden Cilic en Berdych, terwijl Federer onverwachts sets dropte tegen Mahut en Goffin.

Federer – Del Potro begint als tweede partij op Court Suzanne Lenglen. Aanvang van de eerste match op deze baan is om 14.00 uur.

Djokovic – Tsonga

Voor Jo-Wilfried Tsonga is dit een gouden kans om de halve finale van het Grand Slam in zijn moederland te bereiken. De man uit Les Mans zal ook zelf hebben gezien dat Djokovic in de vierde ronde Roland Garros worstelde tegen Seppi. De Servier had moeite met de wind en de ietwat gladde baan. Hij gleed niet soepel, ging ook enkele malen onderuit, en kon zijn normaliter superieure timing niet vinden. Gesteund door het Franse publiek kan Tsonga er misschien weer een zinderende vijfsetter van maken.

Djokovic – Tsonga staat als tweede wedstrijd gepland op het Court Philippe Chatrier waar vanaf 14.00 uur vanmiddag wordt aangevangen met de eerste partij.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top