Ga naar hoofdinhoud

Tennis: Roger Federer zet coach Paul Annacone na drie jaar aan de kant

Tennis. Roger Federer is een loyale en kalme man. Overhaaste beslissingen neemt hij zelden tot nooit. Maar na het magerste seizoen uit zijn loopbaan, heeft hij zijn coach Paul Annacone verteld dat hij naar een nieuwe pupil mag zoeken.

Federer naar plaats 7 ranglijst

Federer werd gedurende drie en een half jaar getraind door Annacone. Dit jaar glipte de Zwitser weg naar plek zeven op de wereldranglijst tennis en dat is zijn laagste positie van de afgelopen tien jaar. Afgelopen donderdag verloor hij in Sjanghai in de derde ronde van de Fransman Gael Monfils, waardoor het nog een zware klus wordt om zich te plaatsen voor de ATP World Tour Final in Londen.

Nieuw hoofdstuk Federer

“Na een prachtige samenwerking van dik drie jaar, hebben Paul en ik besloten om een nieuw hoofdstuk open te slaan”, zegt Roger Federer via zijn website. “Toen we begonnen hadden we twee doelen opgesteld, die we binnen drie jaar wilden bereiken. Namelijk nogmaals een grand slam titel winnen en weer terugkeren naar de koppositie van de tennis ranglijst. Die twee doelen hebben we gerealiseerd.”

Annacone was eerder de coach van Pete Sampras, het grote voorbeeld van Roger Federer en bovendien de man wiens recordaantal tennis grand slam titels werd verbroken door de 32-jarige Zwitser.

Grand Slams teleurstellend

Dit seizoen won Federer slechts één tennistoernooi en dat was geen grand slam of master. Zijn deelname aan de vier grand slams van dit jaar werden een bittere teleurstelling. Zijn jaar begon met een solide halve finale op de Australian open. Op de French Open was de kwart finale zijn laatste station en Wimbledon was het decor van wellicht de meest schokkerende nederlaag die Federer ooit leed. In de tweede ronde versloeg Sergiy Stakhovksy, de nummer 116 van de wereld, hem in vier sets. Op de US Open werd hij zelfs in drie sets door veteraan Robredo weggetikt.

“Na vele gesprekken hebben we aan het eind van het recente trainingsblok besloten, dat het moment was gekomen om onze wegen te laten scheiden”, verklaart Federer. “Paul blijft een dierbare vriend. Ik dank hem voor zijn hulp en de waarde die hij had voor mij en mijn team.”

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top