Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon tennis: Roger Federer en Novak Djokovic in finale

Wimbledon, uitslagen tennis grand slam heren. Het publiek te Londen wordt zondag om 15:00 uur getrakteerd op een finale tussen Roger Federer en Novak Djokovic (kwartfinalist Australian Open). Het wordt de 35e onderlinge ontmoeting. Roger Federer leidt met 18-16.

Wimbledon uitslagen: Djokovic – Dimitrov

6-4 3-6 7-6 7-6. De winnaar van Wimbledon 2011 schudde Dimitrov pas na vier zware sets af. De vierde tie-break won Djokovic met 9-7, hetgeen aangeeft dat Grigor “Baby Federer” Dimitrov bijna een vijfde set had afgedwongen.

De heren betraden het Centre Court toen het niet geheel windstil was. Djokovic werd minder gehinderd dan Dimitrov, aangezien de Bulgaar de creatievere is van de twee, terwijl de Serviër met zijn mechanisch uitgevoerde slagen alle omstandigheden de baas is. Dimitrov maakte te veel fouten met zijn enkelhandige backhand en werd op 2-2 op love gebroken.

Winners Dimitrov

Novak Djokovic wint partijen echter zelden met monsterscores of vlugge zeges. Zijn niveau is zeer consistent, maar het probleem van de Serviër is dat er een handjevol spelers is dat zijn hoogste niveau kan overstijgen. Ook heeft hij een prima opslag waarmee hij het initiatief meteen pakt, maar het is geen acemachine. In de tweede set van de Wimbledon partij sloeg Dimitrov schitterende winners over het net. Hij won 52% van de punten op de opslag van Djokovic.

Vanaf de derde set trachtte de als eerste geplaatste Djokovic de punten korter te houden. Hij verscheen vaker aan het net in die derde set dan in de eerste twee samen. Heel succesvol was hij niet aan het net, want hij won 57% van de punten. Dimitrov koos betere momenten uit en won 73% van de netpunten.

In die laatste twee sets stond Djokovic constant zwaar onder druk. Daarnaast maakten beide tennissers regelmatig uitglijders en verwisselden ze ook alletwee van schoeisel. Djokovic bleek in de tie-breaks net de taaiere van de twee. Hij maakte het matchpoint af met hulp van de netband.

Roger Federer – Milos Raonic 6-4 6-4 6-4

Eindelijk heeft Roger Federer weer de eindstrijd van een Grand Slam bereikt. Sinds hij in 2012 de titel won op zijn favoriete tennisbaan in de wereld, moesten zeven Slams het stellen zonder de beste tennisser ooit in de finale.

Het enige waarmee de Canadese Raonic zijn roemruchte tegenstander kon verontrusten was met zijn opslag. Raonic sloeg op Wimbledon zeventien aces maar kon niet voorkomen dat Federer hem in elke set één keer brak. Dat bleek voldoende voor een straight sets overwinning, aangezien Raonic geen druk kon uitoefenen bij het retourneren en zelf geen enkele break plaatste.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top