Ga naar hoofdinhoud

Roger Federer in finale Masters Cincinnati tegen David Ferrer

Finale Masters in Cincinnati. De eindstrijd op het Western & Southern open te Cincinnati gaat tussen David Ferrer en Roger Federer.

De 32-jarige Ferrer sloeg zich in twee sets langs de even oude Julien Benneteau, die voor het eerst in de halve finale van een Masters speelde. De partij ontbeerde spanning en eindigde in 6-3 6-2. Ferrer werd geen enkele keer gebroken en ging vier keer door de service van de Fransman heen. Hij wordt voor zijn sterke optreden beloond met een zevende mastersfinale.

De onvermoeibare Ferrer blonk uit in de rally’s en dat frustreerde Benneteau kennelijk zoveel, dat hij in de tweede set alle noties omtrent tactiek en opbouw overboord gooide en puur voor de winners ging in een poging de punten kort te houden. Het bleek een suicidale keus te zijn. Vooral op tweede service werd het een zwarte tweede set: Benneteau won daar geen enkel punt op.

Roger Federer – Milos Raonic

De andere halve finale koppelde Roger Federer en Milos Raonic aan elkaar. De Canadees is dit jaar behoorlijk op dreef. Bij zes van de zeven vorige masters kwam hij minstens tot de kwart finale, terwijl hij op de laatste twee Grand Slams pas strandde in de kwart- en halve finale.

Een volgende stap in de ontwikkeling van de 23-jarige Raonic is wat vaker winnen van opponenten uit de top tien. Voor de partij tegen Federer had hij dit jaar één van de zes matches tegen zo`n speler gewonnen, terwijl hij tegen de Zwitser in alle vijf vorige wedstrijden de mindere was.

Bij Raonic is het cruciaal dat hij minstens zestig procent van zijn eerste opslagen correct over het net slaat. Tegen Federer bleef hij steken op 44%, waardoor Zwitser naar hartelust agressieve returns kon slaan op de kwetsbare tweede opslagen. Het gevolg laat zich raden: drie breaks voor Federer en een eenvoudige 6-2 6-3 overwinning voor de Zwitser.

Finale David Ferrer – Roger Federer

In de finale spelen Ferrer en Federer voor de zestiende keer tegen elkaar. Tot nu toe beleefde de Spanjaard erg weinig lol aan de confrontaties, want hij verloor telkens. Federer komt veel eenvoudiger door zijn servicegames heen dan de 1,75 meter lange Ferrer, die wellicht iets te klein is om kanonskogels af te vuren bij het serveren.

Finale Masters in Cincinatti

20:00 uur [1] Serena Williams (USA) – Ana Ivanovic (SRB)
Na 22:00 [6] David Ferrer (ESP) – Roger Federer (SUI)

Wedden op David Ferrer – Roger Federer

Van zijn 44 eerdere finales won Ferrer er iets minder dan de helft: 21. Bookmaker William Hill ziet Federer als grote favoriet met een notering van 1,22. Ferrer staat op 4,00. We tippen dat er een driesetter komt. De notering is 2,90.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top