Ga naar hoofdinhoud

Roger Federer – Andy Murray halve finale Australian Open 2013 LIVE

Australian Open Tennis 2013. Roger Federer in halve finale tegen Andy Murray. Vrijdag om 9.30 uur in de morgen voegen Roger Federer en Andy Murray een nieuw hoofdstuk toe aan hun rivaliteit. Ze bepalen in de halve finale van de Australian Open wie zondagmorgen mag aantreden tegen de finalist Novak Djokovic.

Federer had geen eenvoudige loting op weg naar de halve finale. Hij kwam enkele jonge en listige twintigers tegen, die vermoedelijk binnen twee jaar in de top tien staan, zoals Tomic en Raonic. Daarnaast stond de Zwitser tegenover de sluwe oude vos Davydenko en de publiekslieveling Tsonga, die twintig aces langs Federer sloeg en meer breaks uitdeelde dan ontving (vijf versus vier). Federer mocht van geluk spreken dat hij de twee tie-breaks tegen de Fransman won. Of dat tie-breaks uberhaupt bestaan.

Murray had daarentegen een kalme aanloop naar dit duel. Hij zette Sousa en Berankis eenvoudig weg, kreeg in de vierde ronde de oververmoeide Simon tegenover zich en daarna de op dit niveau onervaren Chardy. En als ultiem opwarmertje mocht hij in de eerste ronde onze eigen Robin Haase inwrijven dat de Hagenaar nooit een topper zal worden.

Zo’n rimpelloze route levert gevaren op, dat heeft de halve finale van Sharapova tegen Na Li aangetoond. Anderzijds tonen de geringe lengte van Murray’s partijen aan dat hij met succes een agressieve speelstijl heeft geadopteerd. “Roger heeft tegenover lastige spelers gestaan”, erkent Murray. “Hij werd met uiteenlopende speelstijlen geconfronteerd en is dus grondig getest.”

De onderlinge stand is 10-9 voor de Brit. De drie ontmoetingen in grand slams, en dat zijn de momenten die het meest tellen, werden allemaal gewonnen door Federer. “Ik geniet er van om tegen Murray te spelen”, zegt Federer ondanks de 10-9 achterstand. “Het zijn nooit simpele, rechtlijnige duels. Hij laat je twijfelen aan jezelf, want hij past zoveel variatie toe.”

Een voordeel voor de Zwitser is dat hij telkens een avondpartij kreeg toegewezen, terwijl Murray zijn werk moest verrichten onder de brandende middagzon. De Brit verkeert echter in topconditie en trainde als tiener al in Spanje, zodat hij de hitte goed zal hebben verteerd. De belangrijkste slag wordt in deze halve finale de forehand. Onder leiding van Ivan Lendl heeft Murray extra vaart in zijn forehand weten te leggen, terwijl Federers forehand met het klimmen der jaren minder betrouwbaar wordt.

De Halve Finale Heren is op 25 januari rond 9.35 uur en is LIVE te zien bij UnibetTV.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top