Ga naar hoofdinhoud

Rochus en Dimitrov door op ATP Newport

Oliver Rochus (ATP-74) heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van het ATP-toernooi in Newport. De slechts 1.67m grote Belg wist in drie sets af te rekenen met de nummer 219 van de wereld, Greg Jones.

Rochus door op Amerikaanse ATP toernooi in NewportIn een gelijk opgaande wedstrijd trok Rochus uiteindelijk aan het langste eind. Hij won de partij met 6-4 3-6 6-3. Het enige grote verschil in de statistieken zijn het aantal geslagen aces. De 22-jarige Australiër Jones produceerde maarliefst vijftien aces in veertien servicegames. Hiertegenover staan er zeven van Rochus.

Ook het Bulgaarse talent, Grigor Dimitrov (ATP-60), mag zich opmaken voor een tweede ronde partij op de Campbell’s Hall of Fame Championships. De pas 20-jarige Dimitrov was in straight sets te sterk voor de Argentijn Brian Dabul (ATP-164).

Vooraf verwachtte vrijwel iedereen dat Dimitrov de klus gemakkelijk zou klaren. Zij kwamen niet bedrogen uit. De Bulgaar speelde erg sterk en wist in totaal driemaal de servicegame van Dabul af te pakken. Zelf wist Dimitrov de schamele drie breakkansen die Dabul kreeg allemaal weg te werken. Ook sloeg Dimitrov acht aces, tegenover slechts twee van de 27-jarige Argentijn.

De nummer 66 van de wereld, Alex Bogomolov jr., sloeg zich ook naar de volgende ronde in Newport. Na een moeizaam begin wist de 28-jarige Amerikaan zich toch nog te ontdoen van de Duitser Mischa Zverev (ATP-103).

De 23-jarige Zverev begon brutaal aan de partij en wist het eerste bedrijf door middel van één break te pakken met 6-4. Hierna was het echter grotendeels gedaan voor de Duitser. De twee set ging met 6-3 naar de thuisspelende Bogomolov jr. In de laatste set walste de Amerikaan helemaal over zijn opponent heen en won deze met 6-1.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top