Ga naar hoofdinhoud

Robin Haase verslaat Nikolai Davydenko op Roland Garros

Roland Garros, tennis grand slam Parijs. Robin Haase heeft voor de vierde keer achtereen de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De Haagse tennisser versloeg in de eerste schifting Nikolai Davydenko in 7-5 6-4 6-2.

De heren mochten pas een uur na de geplande aanvang van hun partij op baan veertien aan de wedstrijd beginnen. Parijs werd geteisterd door regenbuien en overigens zal het de komende dagen ook niet droog blijven. Het is het enige Grand Slam dat over geen enkel overkapte tennisbaan beschikt.

Robin Haase zet Davydenko onder druk

Tot 5-5 in de eerste set mocht de Rus nog illusies koesteren over de afloop van de match op Roland Garros. Toen plaatste Haase de eerste break en serveerde hij subiet de set uit. In de tweede set oefende Davydenko meer druk uit in de opslaggames van de Nederlander, maar hij benutte geen enkele van zijn drie breakpoints. Robin Haase was ongewoon efficiënt en zette zijn enige breakpoint om in gamewinst. In de derde set liep hij gedecideerd uit naar 4-0.

“Ik heb hem goed onder druk weten te zetten”, zei de Hagenaar. “Als Davydenko goed speelt, dan speelt hij ook écht goed. Er was niets aan de hand totdat hij aan het eind van de eerste set een aantal fouten achter elkaar maakte. Daarvoor niet één.”

Uiteindelijk kwam de Rus in de drie sets op een aanzienlijke foutenlast: 45 stuks, meer dan zijn 31 winners. Bij Haase ontstond er een positieve balans middels 27 winners en 16 unforced errors. Tevens sloeg Robin Haase tien aces. In de tweede ronde treft hij Martin Klizan (ATP 59).

Rafael Nadal – Robby Ginepri 6-0 6-3 6-0

Zoals gisteren op deze plek voorspeld boekte Nadal een eenvoudige overwinning in straight sets op Robby Ginepri. Dat de dertiger de Wild Card Challenge in de VS won om een wild card voor het Franse Open te bemachtigen, toont aan dat de crisis in het Amerikaanse mannencrisis zich alleen maar verwijdt. Ginepri bracht slechts drie van zijn elf opslaggames tot een goed einde.

De titelverdediger op Roland Garros ontmoet in de volgende ronde de twintigjarige Oostenrijker Dominic Thiem. Hij is de hoogstgenoteerde speler onder de 21 jaar op de ATP ranking en sowieso de enige in die categorie in de top honderd.

Stanislas Wawrinka – Guillermo Garcia Lopez 4-6 7-5 2-6 0-6

De winnaar van de Australian Open ging direct onderuit tegen de Spanjaard Garcia Lopez. Wawrinka had zijn dag niet, maakte 61 unforced errors en werd liefst achtmaal gebroken.

Advertorial

888 Poker

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top