Ga naar hoofdinhoud

Robin Haase verslaat Juan Monaco

Robin Haase heeft op de Australian Open Juan Monaco in vier sets verslagen: 6-4, 6-4, 3-6 en 6-2. In de derde ronde van het toernooi treft Robin Haase Andy Roddick die Igor Koenitsin versloeg met 7-6 (7), 6-2 en 6-3.

In het duel met de Rus sloeg Roddick maarliefst zeventien aces. De Amerikaan wist al vier maal de halve finales van de Australian Open te bereiken en het zal dus een hele kluif voor Haase worden om nog een ronde verder te komen.

Robin Haase is tevreden over zijn gewonnen partij tegen de Argentijn Monaco: “De vorige twee keer verloor ik kansloos en nu pak ik hem in vier sets. Dat is prachtig.” Hiermee doelt Haase op een wedstrijd uit 2007 toen hij met 6-4, 6-4 verloor van Monaco en op een duel uit 2008 toen hij met 6-2 en 6-4 tenonder ging.
Haase: “Ik was toen nog een beetje geïmponeerd door zijn snelle spel. Hij pakte elke bal aan. Nu tenniste ik aanvallender.”

Over zijn volgende tegenstander Roddick zegt Haase: “Roddick serveert natuurlijk hartstikke goed. Ik zal een break achterstand moeten zien te voorkomen, anders wordt het lastig.” Het is voor het eerst in de carrière van Haase dat hij de derde ronde van een grandslamtoernooi bereikt.

Lleyton Hewitt, het Australische idool, is in de eerste ronde al uitgeschakeld. Hewitt verloor met 3-6, 6-4, 3-6, 7-6(1) en 9-7 van de Argentijn Nalbandian.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top