Ga naar hoofdinhoud

Robin Haase treft Riba loting 1ste ronde Wimbledon

De loting voor de 1ste ronde van Wimbledon heeft Robin Haase gekoppeld aan de Spanjaard Pere Riba. De Nederlander toonde zich tevreden met de uitkomst van de loting.

Pere Riba is de eerste horde die Robin Haase zal moeten nemen in het Wimbledon toernooi. De Spanjaard is de huidige nummer 65 van de wereldranking, zeven plaatsen lager dan Haase. “Dat is niet verkeerd,” laat de Hagenaar weten.

Daarnaast is Riba een gravelspecialist. “Ik weet dat hij deze week nog op gravel speelt. Op Queen’s deed hij nog wel mee op gras, maar hij vindt het geen fijne ondergrond.”

De twee speelden eerder tegen elkaar in het Challenge toernooi in Caltanissetta, waarbij Haase overtuigend won. Mocht hij dit in de eerste ronde weer presteren, dan is dit op Unibet goed voor een notering van 1,14. Winst voor Riba heeft een quote van 5,40.

Haase is de enige Nederlandse deelnemer aan het Grand Slam toernooi die rechtstreeks geplaatst is. Thiemo de Bakker meldde zich af voor het toernooi en laat het gehele grasseizoen aan zich voorbij gaan. Igor Sijsling zou de tweede vertegenwoordiger uit de Lage Landen kunnen worden, maar hij zal zich nog moeten kwalificeren voor het eindtoernooi.

“Ik hoop dat Igor Sijsling nog door de kwalificaties komt. Op Roland Garros ging het goed met de Nederlandse spelers, maar we moeten dan niet verwachten dat dit bij elk toernooi zo zal gaan. Het is zeker niet eenvoudig door de kwalificaties te komen.”

Ook de tegenstanders van de toernooifavorieten werden vanmiddag bekend gemaakt. Titelverdediger Rafael Nadal speelt tegen de Amerikaanse Michael Russell. Novak Djokovic werd gekoppeld aan Jeremy Chardy uit Frankrijk. Verliezend Roland Garros-finalist Roger Federer mag het in de eerste ronde opnemen tegen de Kazak Mikhail Koekoesjkin.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top