Ga naar hoofdinhoud

Robin Haase in ATP Toernooi naar Kwartfinale

Het ATP-toernooi in Chennai biedt goede winstmogelijkheden voor de 23 jarige Haagse tennisser Robin Haase. Na een twee uur durende strijd werd door de tennisspeler de kwartfinales van het ATP-toernooi in Chennai bereikt.

De als achtste geplaatste Hagenaar wist tijdens het ATP – toernooi in de Indiaanse stad Chennai, de Japanner Yuichi Sugita te verslaan. Door Haase werd de winst gepakt in drie sets: 4 – 6, 6 – 3 en 6 – 4.
In de kwartfinale zou Robin Haase moeten spelen tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Zwitser Stanislas Wawrinka en de Belgische qualifier David Goffin. De Zwitser wist de partij te winnen met 7- 6 (3) 7 – 6 (3) en speelt dus tegen onze landgenoot. Wawrinka staat op de wereldranglijst op de 21e plaats en Robin Haase neemt de 65e plaats in.

Robin Haase had, net als in de eerste ronde, een moeizame start tegen een lager gekwalificeerde speler. Als Haase de volgende partij weet te winnen, dan staat hij voor de tweede maal in zijn tennisloopbaan in de halve eindstrijd van een ATP-toernooi. Zijn eerste keer was in 2007, op de Dutch Open in Amersfoort. Tijdens het ATP-toernooi in Chennai is het de zevende keer dat Robin Haase in de kwartfinales van een ATP-toernooi staat. In 2010 was het tijdens het ATP-toernooi in Basel voor de laatste keer dat Robin Haase in de kwartfinales van een ATP-toernooi stond.

Samen met David Martin wist Robin Haase ook de halve finales van het dubbelspel te bereiken.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top