Ga naar hoofdinhoud

US Open dag één: Robin Haase – Dancevic en Kiki Bertens vs Zheng

US Open Tennis 2013. Maandag 26 augustus gaat het vierde en laatste grand slam van het jaar van start, te weten het US Open te New York. Het toernooi wordt gespeeld op hardcourt.

Robin Haase – Frank Dancevic

Robin Haase speelt de vierde en laatste partij op baan tien. Zijn tegenstander is Frank Dancevic, een oude bekende van zowel Haase als het Nederlandse Davis Cup team. Al in 2006 speelde Haase tegen de drie jaar jongere Canadees en ook in januari 2011 stonden ze tegenover elkaar. Beide keren won Haase en telkens moest hij één set afstaan. In 2004 speelde de toen nog piepjonge Dancevic tegen Sjeng Schalken en Martin Verkerk. Ook toen verloor hij tweemaal maar greep hij toch twee setjes.

De Canadees is de nummer 153 van de wereld en moest zich door drie kwalificatierondes worstelen om in de eerste ronde terecht te komen. In de derde en laatste ronde, tegen de Japanner Ito, liet hij meerdere keren blijken snel van zijn a propos te raken. Tijdens de eerste twee sets mokte hij bij elke voor hem ongunstige beslissing van de umpire. In de derde set kwam het tot een ontploffing. Hij legde het spel stil, liep naar de umpire en startte een langdurige discussie. Danvecic had geluk dat hij niet werd gestraft voor het vertragen van de wedstrijd.

Kiki Bertens – Jie Zheng

Kiki Bertens speelt in de derde en laatste partij op baan veertien tegen de Chinese Jie Zheng. Het is hun eerste ontmoeting. Zhie staat iets hoger op de ranglijst dan Bergens (de nummer 65) en viel in de lente op door in Brussel op gravel te winnen van Wozniacki. Hardcourt is echter de meest geliefde ondergrond van de twintigjarige Chinese. Ze speelt twee derde van haar partijen op hardcourt en schopte het in 2010 op het hardcourt van de Australian Open zelfs tot de halve finale.

Na de US Open zal Bertens een enkeloperatie ondergaan. Ze heeft zich dit seizoen redelijk staande gehouden op het hoogste WTA-niveau. Vorig jaar won ze twaalf partijen op dat niveau, dit jaar veertien. Op de drie eerdere grand slams van dit jaar overleefde ze echter telkens de eerste ronde niet.

De wedstrijden beginnen om 17.00 uur onze tijd. Robin Haase wordt rond 21.00 verwacht en Kiki Bertens rond 19.30 uur.

Wedden op Kiki Bertens en Robin Haase

Onze favoriete bookmaker voor tennis, Unibet, streamt weer bijna alle wedstrijden live op Unibet TV. Ze zien onze Robin Haase, odds 1,40, winnen van Dancevic. Kiki Bertens heeft minder kans om te winnen, odds 2,00. Maar wij als positieve Nederlanders gaan er van uit de beide de volgende ronde halen.

Enkele interessante tenniswedstrijden US Open:

  • Haase – Dancevic 1,402,75
  • Bertens – Zheng 2,001,73
  • Nadal – Harrison 1,0213,00
  • Federer – Zemlja 1,0213,00
Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top