Ga naar hoofdinhoud

Rafael Nadal wint voor tweede keer US Open tennis grandslam

US Open 2013 – tennis. Rafael Nadal heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de finale van de US Open in vier sets gewonnen van Novak Djokovic. Het werd 6-2 3-6 6-4 6-1 voor de Spanjaard.

Nadal nadert Federer

De 27-jarige Nadal heeft nu dertien grand slam titels in zijn prijzenkast staan. Zijn grootste rivaal van de afgelopen jaren, Roger Federer, heeft zeventien keer een slam gewonnen en het ziet er naar uit dat hij zijn maximum heeft bereikt. Voor Nadal is het zeer wel mogelijk dat hij over dat recordaantal heen gaat in de komende jaren.

De US Open finale duurde drie uur en twintig minuten en was vooral in de eerste drie sets van een hoog niveau en doorspekt met ijzingwekkend lange rally’s waarin de matadoren scherpe hoeken afwisselden met geniepige dropshots.

Rafael Nadal valt

De derde set was cruciaal. Djokovic kreeg tegen het einde van de set de kans om door de opslag van Nadal te reken. Met een zwiepende forehand dwong hij Nadal tot ver achter de baseline waar de Spanjaard vervolgens zo omver werd geblazen door de snelheid van de bal, dat hij zijn coördinatie verloor en over zijn voeten struikelde. Het leek een moment met grote symbolische waarde: de val van Nadal.

Zoals hij echter al zo vaak deed in zijn loopbaan, krabbelde Nadal op om sterker dan ooit terug te keren. Stuk voor stuk sloeg hij de drie breakpoints weg. De derde maakte hij ongedaan met zijn enige ace van de hele wedstrijd.

Onbevreesde kampioen

Het tekent de ware kampioen die Nadal al sinds zijn achttiende is, toen hij doorbrak door Roland Garros te winnen. Niemand is zo onbevreesd en laat zijn spel zo weinig beïnvloeden tijdens de zogeheten “big points” als Nadal. Het verklaart zijn formidabele winstpercentage in finales. De Spanjaard speelde zijn achttiende grand slam finale en won er dus dertien (72%). Djokovic speelde zijn elfde finale en won er zes (55%).

Novak Djokovic gedesillusioneerd

In de vierde set was Djokovic vermoeid, gesloopt en gedesillusioneerd. Wat hij ook probeerde, hij kwam maar niet door de Spaanse muur heen, hoe vaak hij de bal ook van links naar rechts verplaatste. Nadal ging alleen maar minder errors maken en kreeg meer en meer grip op Djokovic’ opslag. De 6-1 was het logische resultaat.

Advertorial

888 Casino

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top