Ga naar hoofdinhoud

Rafael Nadal exit Shanghai Masters: blindedarmonsteking hindert comeback

Tennis – Shanghai Masters. De zoveelste comeback van Rafael Nadal verloopt minder voorspoedig dan zijn eerdere hervattingen. De Spanjaard ging in de tweede ronde van het Shanghai Masters onderuit tegen zijn landgenoot Feliciano Lopez: 6-3 7-6.

Rafael Nadal – Shanghai Masters Tennis

De 28-jarige Rafael Nadal won tien jaar geleden zijn eerste ATP-titel en debuteerde in april 2005 in de mondiale top tien. Vanaf het prille begin hanteert de man uit Mallorca een defensieve speelstijl, die veel vergt van zijn gewrichten en knieën. Hij geniet van lange rally’s, heeft geen monsterlijke opslag waarmee hij snelle punten kan scoren en is op zijn best als hij vanuit onmogelijke, verdedigende posities toch de winnende klap kan geven.

Blessures Rafael Nadal

Tien jaar toptennis eist bij iedereen zijn tol. Bij Nadal komt daar dus nog bovenop, dat zijn onwil of onkunde om punten en partijen kort te houden zorgt voor extra belasting. Toen Nadal nog een tiener was en al zege op zege stapelde, vreesden zijn grootste fans reeds dat er vele blessures zouden komen. Ze kregen gelijk.

Weinig tennissers hebben zoveel kleine en grote klachten gekend als Rafael Nadal. Sinds 2003 is er geen jaar voorbij gegaan zonder dat Nadal zich van een toernooi heeft teruggetrokken vanwege een lichamelijke kwetsuur. In 2009 was hij tien weken uit de roulatie, in 2012 hield hij het na week 32 voor gezien en keerde hij pas in februari 2013 terug en dit jaar sloeg hij wederom het US Open over.

Comeback

Na de uitschakeling in de vierde ronde van Wimbledon werkte Nadal dertien weken aan zijn herstel. Vorige week was in de derde ronde van Beijing de modale slovaak Martin Klizan hem de baas. In de nacht van woensdag op donderdag ging het ook mis op de Shanghai Masters. Lopez sloeg vijftien aces langs de voormalige één van de wereld en won de tie-break met 8-6.

Bij zijn comeback in 2013 viel Nadal met zijn neus in de boter, of beter gezegd met zijn neus in het gravel. Zijn terugkeer naar de top verliep razendsnel en hij bereikte toen negen finales op rij, waarvan acht bij graveltoernooien.

Blindedarmontsteking

Ditmaal staan er twee factoren een weergaloze en snelle comeback in de weg. Ten eerste wordt de komende weken op hardcourt gespeeld, terwijl Rafael Nadal in het verleden in de laatste weken van het seizoen zelden heeft geschitterd. Ten tweede lijdt hij aan een blindedarmontsteking. Hij onderdrukt de symptomen met antibioticakuur en wil na het seizoen worden geopereerd.

Speelschema Shanghai Masters 2014

donderdag 9 oktober, start 7:00 uur Nederlandse tijd

[6] Tomas Berdych (CZE) – Ivo Karlovic (CRO)
[11] Andy Murray (GBR) – [5] David Ferrer (ESP)
[1] Novak Djokovic (SRB) – Mikhail Kukushkin (KAZ)
[3] Roger Federer (SUI) – [14] Roberto Bautista Agut (ESP)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top