Ga naar hoofdinhoud

Rafael Nadal – David Ferrer Roland garros: heren finale is Spaans onderonsje

Finale heren Roland Garros 2013. Voor de vierde maal in de geschiedenis van Roland Garros, staan er twee Spanjaarden in de finale van het heren enkelspel. Rafael Nadal kan voor de achtste keer winnen, terwijl David Ferrer debuteert in de finale van een grand slam.

Rafael Nadal is allicht de gedoodverfde winnaar van Roland Garros 2013. Dat was hij al voor het toernooi begon, en nu hij in de finale niet Federer of Djokovic treft maar zijn landgenoot Ferrer, lijkt de kans groot dat hij voor het vierde jaar op rij de titel grijpt. De voortekenen zijn ongunstig voor Ferrer. Ten eerste omdat hij ook in het verleden weinig uit kon richten tegen Nadal op gravel, ten tweede omdat zijn speltype gunstig is voor Nadal.

Wie wel eens een partij van Nadal bekijkt, weet dat hij graag flink achter de baseline staat, niets leuker vindt dan om als een golden retriever achter ballen aan te jagen en om een punt te winnen op basis van uithoudingsvermogen en defensieve consistentie. Dat is ook hoe Ferrer zijn meeste punten wint. Maar Ferrer heeft niet het vermogen van Nadal om vanuit een lastige defensieve positie, in één klap de zaken om te draaien of een regelrechte winner te slaan. Ferrer heeft langer de tijd nodig om zich uit een benarde situatie te redden. Wie van Nadal wil winnen moet of beter verdedigen, en dat kan alleen Djokovic, of moet punten snel af kunnen maken zoals Federer vroeger kon.

Ferrer wordt misschien gered door de speeltijd die Nadal al achter de rug heeft. De titelverdediger heeft vrijdag vier uur gestreden tegen Djokovic en heeft al vier sets meer gespeeld dan Ferrer. Misschien dat Nadal daarom beweert dat hij zich niet de favoriet voelt. “Ik ben in de finale gekomen met goed spel. Elke partij ging wat beter dan de vorige. Dat geeft me een optimistisch gevoel. Maar Ferrer heeft nog geen set verloren. Hij vergt het uiterste van zijn tegenstanders. Het is geweldig voor Spanje dat er twee Spanjaarden in de finale staan.”

Jim Courier, tweevoudig kampioen in Parijs, adviseert Ferrer om niet te ver achter de baseline te gaan staan. “Hij moet op de baseline staan en de bal dus vroeger nemen dan waar hij zich comfortabel bij voelt. En als hij serveert, zal hij de grens van 200 km per uur moeten benaderen, met een opslag die uit de baan draait”.

Wedden op Tennis

Wedden op Roland Garros 2013

Wie wint? Unibet noteert:

  • Rafael Nadal wint: 1,09
  • David Ferrer wint: 8,00
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top