Ga naar hoofdinhoud

Rafael Nadal – David Ferrer heren finale van Roland Garros 2013

Rafael Nadal – David Ferrer heren finale Roland Garros 2013. Rafael Nadal heeft vrijdag na een uitputtende halve finale tegen Novak Djokovic wederom de finale van zijn favoriete grand slam bereikt. Daarin speelt hij tegen landgenoot David Ferrer.

Nadal en Djokovic schotelden het verrukte publiek in Parijs en miljoenen tv-kijkers alweer een duel op krankzinnig hoog niveau voort. Het tijdperk dat Nadal en Roger Federer de prijzen en finales verdeelden is voorbij, maar nu we deze rivaliteit er voor in de plaats krijgen, is er geen reden om te treuren. Integendeel, Djokovic kan Nadal veel meer partij bieden dan Federer. Dat komt omdat de Servische nummer één van de wereld defensief sterker is en minder fluctuaties in spelniveau heeft dan Federer, vooral in zijn laatste jaren, heeft.

Djokovic ging het sterkst van start. Hij zette Nadal onder druk in zijn eerste servegame, maar de Spanjaard werkte zich geleidelijk in de wedstrijd en het was geen verrassing dat hij de eerste break plaatste. Tot de helft van de tweede set deelde Nadal de lakens uit. Hij maakte zo goed als geen enkele fout en liet Djokovic rennen naar onmogelijke hoeken. En mocht Nadal zelf uit de baan worden gespeeld, dan redde hij zich met zijn welbekende passeerslagen.

Het leek een matte, snelle halve finale te worden, tot Djokovic zich plots oprichtte en twee breaks op rij plaatste. Toen begon de rollercoaster en werd de partij alleen maar gekker en dramatischer. Want in set drie gaf de Serviër helemaal niet thuis en liet hij na een vroege achterstand de set maar schieten. In de beslissende vijfde set stond hij één break voor en kon hij uitlopen naar 5-3, maar het punt dat hij won werd afgepakt, omdat hij te snel naar voren rende, over het netje boog en het ook aanraakte. Dat is verboden.

Vanaf dat moment stond alles weer gelijk. Nadal rook echter bloed. Hoe langer een partij op gravel duurt, hoe heerlijker hij het vindt. Op de stand 7-8 in zijn voordeel maakte Djokovic plots een reeks foutjes na elkaar en plots waren er drie matchpoints voor de Spanjaard. Hij zette het tennisfeestje stop met 6-3 3-6 6-1 6-7 9-7 op de borden.

“Volgens mij heb ik niet zoveel fout gedaan”, zei Djokovic. “Rafa sloeg echter soms ongelooflijke ballen uit onmogelijke hoeken. Hij speelde heel agressief en serveerde ook zeer goed. Het was geweldig om in zo’n hoogstaande wedstrijd van de partij te zijn. Maar voorlopig voel ik louter teleurstelling.”

David Ferrer versloeg de Franse hoop Tsonga in drie sets. Hij staat voor het eerst in de finale van de French Open.

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top