Ga naar hoofdinhoud

Rafael Nadal – Andy Murray finale Masters Madrid: 6e titel voor Nadal?

UPDATE – Andy Murray heeft de ATP Masters in Madrid gewonnen. In de finale was de Brit met 6-3 6-2 te sterk voor Rafael Nadal. De vorige twee edities van het graveltoernooi werden nog door de Spanjaard gewonnen, Murray won de Masters in Madrid al eens in 2008. Destijds was het echter nog een hardcourt toernooi.

Inmiddels is in Italië het ATP Rome begonnen. Novak Djokovic geldt als topfavoriet, gevolgd door Nadal en Murray. Deze drie zijn in dezelfde volgorde ook de favorieten voor Roland Garros.

Lees ook: wedden op tennis en wedden op Roland Garros

Finale ATP Madrid – Masters tennis. Rafael Nadal en Andy Murray zullen vanavond vanaf 19:00 uur uitmaken wie het masterstoernooi in Madrid wint. Nadal heeft al vijf keer de titel op mogen tillen op de banen van Caja Magica (de magische box). Murray zegevierde in 2008, al werd het toernooi toen nog gespeeld op hardcourt.

Rafael Nadal – Andy Murray finale Masters Madrid

Voor Rafael Nadal is deze eindstrijd een welkome terugkeer op het hoogste niveau. Het is pas zijn tweede finale sinds hij begin juni 2014 voor de negende maal de sterkste bleek op Roland Garros. Twee maanden geleden raapte de Spanjaard de titel op bij het kleine toernooi van Buenos Aires; nu, met nog twee weken te gaan tot het Franse Open, is het weer tijd voor het echte werk.

De koning van het gravel heeft zijn vier vorige partijen telkens in twee sets afgerond en kwam alleen in de halve finale tegen Tomas Berdych in de buurt van setverlies. Rafael Nadal won in de eerste set echter de tie-break met gemak. De titelhouder zal vooral in zijn nopjes zijn met het rendement van zijn opslagen. Berdych snoepte op de eerste service van Nadal maar vijf van de 37 punten af. Dat is zeker op gravel een zeer lage score.

Bookmakers zetten 1,30 op winst Nadal, 3,60 op Murray

Andy Murray

Voor Andy Murray zijn dit de eerste master als echtgenoot. Twee weken geleden gaf de Schot, gekleed in een kilt, zijn ja-woord aan Kim Sears. Van de “big four” zijn Roger Federer, Novak Djokovic en dus Murray inmiddels getrouwd. De huwelijksreis heeft kennelijk niet al te veel schade aangericht aan de conditie van Murray. Hij draaide vorige week warm in München, waar hij voor het eerst in de finale van een graveltoernooi belandde en ook nog eens won.

In twee weken tijd heeft de als tweede geplaatste Murray acht partijen succesvol afgesloten, waarvan de vorige drie in straight sets. Prima voor het zelfvertrouwen, fnuikend voor de frisheid. Eerder in de week, na zijn partij tegen Kohlschreiber, was hij pas om drie uur ‘s nachts klaar.

Rafael Nadal grote favoriet

De onderlinge stand tussen Rafael Nadal en Andy Murray is vijftien tegen vijf. Op gravel is de dominantie van Nadal nog groter met zes tegen nul en slechts twee gewonnen sets voor de Schot. Daarnaast won Murray ondanks negen pogingen nog nooit op gravel van een speler uit de top vijf.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top