Ga naar hoofdinhoud

Prijzengeld Grand Slam Australian Open 2012

De organisatie van de Australian Open 2012 heeft bekendgemaakt dat het prijzengeld voor de editie van 2012 verhoogd is naar 26 miljoen Australische dollars. Dit is omgerekend 18,7 miljoen euro. Hiermee is het Grand Slam evenement in Melbourne het tennistoernooi met het meeste prijzengeld ooit.

Voor zowel de winnaar bij het mannentoernooi als bij het vrouwentoernooi ligt er een winstbonus klaar van 2,3 miljoen Australische dollars, omgerekend 1,6 miljoen euro. Dit maakte de organisatie van de Australian Open maandag bekend.

Ook werd bekendgemaakt dat er een apart toernooi afgewerkt wordt voor voormalige tennisheldinnen. Hier zal onder meer, drievoudig winnares, Martina Hingis haar opwachting maken.

Een derde punt dat de organisatie bekendmaakte, is het aanpassen van het Hawk Eye-systeem. Dit is een systeem waarbij de tennissers, die een wedstrijd op de grote banen afwerken, via computerbeelden kunnen zien of een bal wel of niet in ingevallen.

De Australian Open wordt afgewerkt tussen 16 januari en 29 januari 2012. Het afgelopen jaar werd het herenenkelspel gewonnen door Novak Djokovic na een straight sets overwinning op Andy Murray. Kim Clijsters schreef het damesenkelspel op haar naam, door in de finale af te rekenen met Li Na.

De editie van 2012 zal hoogst waarschijnlijk live gevolgd kunnen worden bij Betfair, Bwin, Bet-At-Home en Unibet aangezien de rechten liggen in de handen van The Sportsman Media Group en die heeft de Australian Open toegevoegd hebben aan hun portfolio. Naast het LIVE volgen van de wedstrijden zal het ook mogelijk zijn om diverse weddenschappen te plaatsen op uw favoriete tennissers.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top