Ga naar hoofdinhoud

Oekraine – Nederland Daviscup 2 – 6 maart 2011

Ooit werd in 1899 door vier studenten van Harvard University (Boston, Verenigde Staten) de Davis Cup gestart. De Davis Cup is daarmee de grootste en het oudste landentennistoernooi.

In het Palace of Sports “Lokomotiv” in Kharkiv (Oekraïne) wordt van woensdag 2 maart tot en met zondag 6 maart 2011 de landenstrijd tussen Oekraïne en Nederland gespeeld.

Terwijl de Australian Open nog in volle gang is, wordt er al druk gespeculeerd over de aankomende Davis Cup ontmoeting van het Nederlandse heren team. Het REAAL Nederlands Davis Cup Team speelt dan in het weekend van 3 tot en met 6 maart, zijn eerste ronde, tegen het sterke Oekraïne.

Het Oostblokland beschikt momenteel over drie spelers die in de top 100 van de ATP ranglijst staan. Echter lijkt de kans klein dat alle drie de top honderd spelers ook daadwerkelijk in maart voor hun vaderland in actie willen komen.

De grootste troef van Oekraïne, de 22-jarige Dolgoplov, heeft laten weten dat hij hoogstwaarschijnlijk verstek zal laten gaan. De ‘Soldaat van Oekraïne` liet weten dat de komende Davis Cup ontmoeting niet in zijn toernooischema past.

Dolgopolov liet weten dat zijn prioriteiten momenteel bij zijn persoonlijke carrière liggen en zijn positie op de ATP ranglijst en dat zijn afwezigheid geen principiële afwegingen zijn. De tennisser, met de paardenstaart, schitterde ook de afgelopen drie jaren al door afwezigheid.

Het wegvallen van Dolgopolov is een aderlating voor Oekraïne, maar wellicht vergroot het de kansen voor het Nederlandse REAAL Davis Cup Team. De samenstelling van het Nederlandse team is nog niet bekend, maar wordt gewoonlijk ongeveer twee weken voor het duel bekend gemaakt. Al lijken Nederlandse hoogstgeplaatste spelers op de ATP ranglijst Robin Haase (62) en Thiemo de Bakker (47) zeker van een plaatsje in het landenteam.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top