Ga naar hoofdinhoud

Nr. 1 Nadal wint Roland Garros 2011

Rafael Nadal is de grote winnaar van Roland Garros 2011. Het is voor de Spanjaard de zesde keer dat hij het toernooi in Parijs wint. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met oud-tennisser Björn Borg en Nadal blijft de nummer 1 van de wereld.

In de finale was de 25-jarige Nadal in vier sets te sterk voor Roger Federer (ATP-3).

Ondanks een lichte vormcrisis eerder in het toernooi, liet Nadal in de finale zien waarom hij de nummer één van de wereld is. Toch ging de finale niet van een leien dakje.

De 29-jarige Federer wist Nadal in zijn openingsgame gelijk te breken en bleef hierna ook de betere tennisser.

De Zwitser kwam op een 5-2 voorsprong en kreeg bij een 5-3 voorsprong zelfs een setpoint. Deze was echter niet voor hem bestemd, want hij miste een dropshot. Gravelspecialist Nadal kwam hierna sterk terug en wist Federer zelfs te breken. Uiteindelijk pakte Nadal de eerste set met 7-5.

Die klap dreunde in het begin van de tweede set na bij de nummer drie van de wereld, die direct zijn service verloor. Federer wist in de tweede set nog terug te breken en op 4-4 te komen, maar verloor zijn service opnieuw en kwam 5-4 achter.

Nadal kon de set uitserveren en kreeg ook een setpoint. Bij een stand van deuce was er een korte regenonderbreking, maar deze deed de inwoner van Manacor niet goed.

Federer brak terug en behield zijn service tot 6-5. De tweede set werd beslist in een tiebreak, die met 7-3 naar Nadal ging.

De derde set ging naar Federer, die terug wist te knokken van een 4-2 achterstand. Hierna was het verzet echter gebroken. Federer leek wat vermoeid en had moeite met zijn voetenwerk. Dit leidde tot een 6-1 verlies in de vierde en laatste set.

Dankzij de zege in Parijs blijft Nadal de nummer één positie behouden. Deze was hij kwijt wanneer Federer de titel wist te winnen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top