Ga naar hoofdinhoud

Nr 1 Djokovic met glans winnaar Wimbledon

Novak Djokovic (ATP-1) mag zich de nieuwe winnaar van het prestigieuze Wimbledon noemen. In zijn eerste Wimbledon finale wist de Serviër in vier sets af te rekenen met Rafael Nadal (ATP-2).

Naast het winnen van de titel mag Djokovic zich ook de nieuwe nummer één noemen.

De Servier liet met vlagen toptennis zien in de finale waarbij Nadal eruit zag als een “gewone” tennisser. Djokovic domineerde, op de vierde set na, de gehele wedstrijd en is dan ook dik verdiend de winnaar geworden van Wimbledon 2011. Door het winnen van de titel geeft hij zijn nummer één positie ook meer glans.

In de eerste set duurde het erg lang voordat Djokovic een breakpunt kreeg op de service van zijn 25-jarige Spaanse opponent.

Bij een 5-4 voorsprong kreeg de Serviër zijn eerste kans, die hij overigens gelijk met beide handen aanpakte. Deze break betekende tevens de winst in de eerste set.

In het tweede bedrijf wist Djokovic “Rafa” al in de tweede game te breken. Dit deed hij op een knappe manier door een dropshot van de Spanjaard mooi tegendraads weg te leggen. De 24-jarige Serviër deelde hiermee een enorme tik uit, die Nadal in de tweede set niet meer te boven kwam. Hij kreeg nog een break om de oren en verloor het tweede bedrijf met maar liefst 6-1.

Nu dat Djokovic nog slechts één set van de overwinning af was, begon hij wat slordiger te spelen. Nadal maakte hier gebruik van en wist een break te forceren. Vervolgens liep de Spanjaard uit naar een 6-1 set winst. De wedstrijd leek op dit moment dan ook te kantelen.

Toch was het Djokovic die uiteindelijk de partij naar zich toe trok. In de vierde set was de focus volledig terug en speelde hij weer zijn beste tennis. Hij wist de set met 6-3 binnen te slepen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top