Ga naar hoofdinhoud

Novak Djokovic wint BNP Paribas Indian Wells: Roger Federer verslagen

Indian Wells 2014 – BNP Paribas master tennis. Novak Djokovic heeft zondagavond voor de zeventiende keer een mastertoernooi gewonnen. In de finale versloeg hij Roger Federer met 3-6 6-3 7-6 (3).

Roger Federer kwam de finale van het BNP Paribas in Indian Wells in met een reeks van elf overwinningen op rij op zak. In de eerste set ging de Zwitser onverdroten door met dominant spelen, de punten kort houden en dodelijk serveren. Hij brak bij de eerste gelegenheid de opslag van Djokovic, liep even snel uit naar 3-0 en had na 31 minuten de set te pakken.

Djokovic geeft Federer niet de kans

Vorig jaar besloot Roger Federer toenadering te zoeken tot zijn jeugdheld Stefan Edberg. De gepensioneerde Zweed was 25 jaar geleden een pure serve-and-volley specialist. Federer wil met Edberg als trainer werken aan zijn offensieve vaardigheden. Federer voelt zich thuis aan het net, maar het moderne tennisspel staat het spelers niet toe om vaak naar voren te stappen.

Novak Djokovic gaf hem in deze finale ook die kans niet. In de eerste set liet de Servische nummer twee van de wereld te veel gaten vallen in zijn defensie. Vanaf set twee dwong hij Federer om meer risico te nemen. De foutenlast nam toe en ondertussen kreeg Djokovic meer vat op de opslag van de Zwitser. In de eerste set won Djokovic slechts 25% van de punten op Federers service, in de tweede set steeg dat naar 42%.

Djokovic verdedigt

Djokovic brak in die set eenmaal door de service van zijn tegenstander. Federer kreeg daarentegen geen enkel breakpoint. In de derde set van de BNP Paribas in Indian Wells leek hetzelfde scenario voltrokken te worden. Federer viel aan, dicteerde de rally`s maar kreeg te weinig punten afgerond. Djokovic hield zich voornamelijk bezig met verdedigen en bewaarde zijn agressie voor het retourneren van Federers opslag.

Op 5-4 kon de “Djoker” het toernooi uitserveren. Federer speelde alles of niets en kwam met riskante en prachtige aanvalsballen op 0-40. Twee punten later stond het 5-5, waarna de heren hun opslag behielden en er een tie-break moest komen.

De partij bleek te veel van de krachten van de 32-jarige Federer gekost te hebben. Hij keek snel tegen een 1-5 achterstand aan. Na twee uur en twaalf minuten won Djokovic het laatste punt van de match. Voor de derde keer triomfeerde hij in Indian Wells.

Flavia Pennetta wint damestoernooi BNP Paribas

Het damestoernooi in Indian Wells werd gewonnen door Flavia Pennetta. Ze had opvallend weinig moeite met de Poolse Agnieszka Radwanska: 6-2 6-2. De Italiaanse stijgt naar plek twaalf op de WTA-ranking.

Advertorial

888 Casino

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top