Ga naar hoofdinhoud

Novak Djokovic winnaar finale australian open 2011

De finale van het Australian Open is gewonnen door Novak Djokovic. In 6-3, 6-3 en 6-4 versloeg hij zijn Schotse opponent Andy Murray.

De als derde geplaatste Serviër won daarmee zijn tweede Australian Open titel. In het gemengd dubbel ging de titel naar de Canadees Daniel Nestor en de Sloveense Katarina Srebotnik.

Novak Djokovic heeft het Australian Open gewonnen. Hij versloeg zijn Schotse tegenstander Andy Murray in 6-3, 6-3 en 6-4. Djokovic won de titel ook al in 2008. Djokovic liet de hele wedstrijd lang zien dat hij de betere tennisspeler was. Het titelgevecht duurde twee uur en 39 minuten. Het beslissende moment kwam toen Andy Murray een forehand in het net sloeg.

De eerste set ging naar Djokovic in 6-4. De mannen waren duidelijk op zoek naar ekaars zwakhden en ook Murray speelde fel. In de tweede set zakte dat weg en de set ging vrij eenvoudig naar Djokovic in 6-2.

In de derde set lijkt Murray zich aanvankelijks te herstellen maar Djokovic geeft hem geen ruimte om door te zetten dwing. In de derde set dwingt Djokovic drie keer een service break af, komt daardoor bij de derde op 5-3. Djokovic is aan service, en weet die te houden waarmee de titel voor hem is.

In die derde set is het eigenlijk al voorbij voor Murray wanneer hij weer een forehand die hij makkelijk kan plaatsen in het net doet belanden. Murray vecht zich terug naar 30-30 en moet een breakpoint forceren wat niet lukt. Zelfs het net lijkt al besloten te hebben dat Djokovic de winnaar moet zijn op het moment dat Murray’s bal terugvalt op zijn eigen kant van de baan. Murray houdt ook een volgende forehand niet uit het net en Djokovic wint zijn tweede Australian Open titel. Murray en Djokovic, die in het gewone leven goede vrienden zijn, vallen elkaar meteen om de nek bij het net.

Andy Murray verliest daarmee de finale van de Asutralian Open twee keer op rij. Voorlopig blijft de Schot de eeuwige verliezer in de jacht op zijn eerste Grand Slam titel. Novak Djokovic merkte meteen na de wedstrijd op dat zijn goede vriend Murray een geweldig getalenteerde speler is en dat het hem zeker nog gaat lukken om een groot tennistoernooi te winnen. Murray is net 23, en maakt kans om de eerste Britse Grand Slam winnaar te worden in 75 jaar.

Ook herinnerde Djokovic eraan dat het Grand Slamseizoen nog maar net is begonnen. Hij zei ook dat “we zijn ons de afgelopen twee weken ook voortdurend bewust geweest van de watersnoodramp, en we zullen doen wat we kunnen om te helpen”.

Finale Gemengd Dubbel

De Canadees Daniel Nestor en de Sloveense Katarina Srebotnik zij winaar geworden van het gemengd dubbel in de finale van het gemengd dubbelkampioenschap van de Australian Open. Ze versloegen de Taiwanese Chan Yung-jan en de Australiër Paul Hanley in 6-3, 3-6, 10-7.

Srebotnik en Nestor maakten negen break-points tegen hun Yung-jan en Hanley en wisten er zes te behouden. Hanley en Chan werden drie keer gebroken in vijf van de pogingen die ze deden om een break-point te winnen.

Het is de eerste Grand Slamtitel die het als tweede geplaatste paar won als paar. In 2007 won Nestor al eerder een gemengd dubbeltitel op het Australian Open met zijn toenmalige tennispartner Elena Likhovtseva.Srebotnik heeft vier Grand Slam titels in het gemengd dubbel gewonnen met verschillende andere partners.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top