Ga naar hoofdinhoud

Novak Djokovic wint BNP Paribas Masters voor de derde keer

Tennis, BNP Paribas Masters. Novak Djokovic heeft zondag in een vlotte finale voor de derde keer de hoofdprijs opgeëist bij het masterstoernooi in Parijs. Na 2009 en 2013 voltooide hij na 83 minuten zijn trilogie: 6-2 6-3.

BNP Paribas 2014 – Novak Djokovic

De Serviër won alweer zijn zesde titel van het seizoen en vanaf volgende week kan hij tijdens de ATP World Tour Finals trachten het jaar af te sluiten met een zevende prijs. De nummer één van de wereld was het beu dat hij in de twee vorige seizoenen zoveel finales verloor en huurde de voormalige topper Boris Becker in om te werken aan zijn koelbloedigheid op de belangrijkste momenten. De samenwerking lijkt zich uit te betalen. Dit jaar zette Novak Djokovic zes van zijn zeven finales om in winst, terwijl hij er in de afgelopen twee jaar dertien van de twintig won.

Raonic redt het niet met met sterk serveren

In de eerste game van de finale gaf Djokovic het signaal af aan de Canadees Milos Raonic dat hij het met alleen sterk serveren niet zou gaan redden. Voor Raonic is het normaal om dik tachtig en dikwijls meer dan negentig procent van zijn eerste opslagen om te zetten in een punt. Novak Djokovic plaatste echter meteen een break, werd daarna schijnbaar gehinderd door pijntjes aan zijn rechterbeen, maar nadat de fysio op de baan was gekomen sloeg Djoko op 5-2 toe met een tweede break.

600ste gewonnen ATP partij voor Djokovic

BNP Paribas Milos Raonic en Novak Djokovic GettyDe laatste set van de BNP Paribas finale ontwikkelde zich eveneens gunstig voor de topseed, die wederom zijn de eerste servicegame van Raonic afsnoepte en uitliep naar 5-2. Het verschil was dat ditmaal Raonic twee matchpoints kon neutraliseren met zijn opslag. Op 5-3 serveerde Djokovic de match eenvoudig uit.

Milos Raonic brak de opslag van Djokovic geen enkele keer en won slechts tweederde van de punten op zijn eerste opslag. Hij sloeg negen aces en twee dubbele fouten, zodat het netto resultaat (zeven) in de buurt bleef van de vier aces plus nul dubbele fouten van Djokovic. Voor Djokovic, die een vreemde trofee vol warrige zilveren takken in de handen gedrukt kreeg, was het zijn twintigste overwinning op een masterstoernooi en zijn zeshonderdste gewonnen ATP-partij.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top