Ga naar hoofdinhoud

Roger Federer winnaar Masters Cincinnati 2015

UPDATE – Roger Federer heeft de finale van de Cincinnati masters tegen Novak Djokovic gewonnen. De Zwitser pakte voor de zevende keer de titel in Ohio en versloeg de Serviër met 7-6 (1), 6-3.

Djokovic is de favoriet bij de bookmakers om de US Open te winnen en noteert 2,10. Winst van Federer levert 5,50 per euro op. Lees ook: wedden op US Open.

Novak Djokovic – Roger Federer, finale Masters Cincinnati 2015 – tennis. Vandaag om 19:00 uur spelen Roger Federer en Novak Djokovic de finale van de masters in Cincinnati. Als Federer de titel opeist, klimt hij op de wereldranglijst van plek drie naar twee.

Novak Djokovic – Roger Federer live stream

Zaterdag kwamen deze matadoren in actie in de halve finales op het hardcourt van “Cincy”. Djokovic dropte voor de tweede keer deze week een set, ditmaal tegen Alexandr Dolgopolov, en scheerde zelfs langs de rand van uitschakeling: 4-6 7-6 6-2. In de tiebreak had de Oekraïense baltovenaar een voorsprong van 4-5.

Novak Djokovic GettyVan de negen masters die jaarlijks op de tenniskalender worden gezet, is dit de enige waar Novak Djokovic nog niet beslag op heeft gelegd. Bovendien kan hij de eerste speler worden die alle negen ooit heeft gewonnen. “Natuurlijk zweven dit soort gedachtes rond in het achterhoofd”, erkent de Serviër. “Maar al met al wordt het tegen Roger gewoon een match als alle andere. Ik hoop dat ik de vijfde keer wel geluk heb”.

Daarmee verwijst de nummer één van de wereld naar zijn vier eerdere finales in Cincinnati, die hij verloor van tweemaal Andy Murray en tweemaal Roger Federer. Zijn onderlinge stand tegen de Zwitser is in evenwicht: twintig keer winst en twintig keer verlies. Veertien van hun eerdere clashes vonden ook plaats in een finale en negen keer trok Djokovic aan het langste eind.

Bookmakers noteren Djokovic met 1,83 als favoriet voor de winst. 1,98 op Federer. Kijk de finale gratis live stream!

Andy Murray ten onder

Roger Federer had zoals min of meer kon worden verwacht minder moeite dan normaal met Andy Murray. De Schot maakte de afgelopen dagen geen geheim van zijn vermoeidheid en tegen een offensieve opponent die je aan het lopen zet zoals Federer, is dat funest. Murray schepte geen enkel breakpoint en ging ten onder met 6-4 7-6.

Roger Federer fit

Sinds Wimbledon, waar Federer de zo vurig gewenste beker aan Djokovic moest laten, heeft de zesvoudig winnaar in Cincinnati geen toernooi meer gespeeld. “Ik heb getraind en me voorbereid op het Amerikaanse hardcourtseizoen. Hopelijk profiteer ik er van dat ik me fris voel en er klaar voor ben om diep te gaan.”

In de vier eerdere partijen deze week heeft Federer telkens in straight sets de volgende ronde bereikt. Djokovic was ook vorige zondag present in een finale (Montreal) en voor hem gaat nu net als bij Murray gelden dat hij in korte tijd te veel tennis heeft gespeeld. Dat er nog twee driesetters tussen zaten in Cincy helpt hem niet.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top