Ga naar hoofdinhoud

Novak Djokovic met moeite naar kwartfinale Australian Open

Novak Djokovic (ATP-1) heeft met meer moeite van verwacht de kwartfinales van de Australian Open Tennis 2012 bereikt. De als eerst geplaatste Serviër won in vier sets van de thuisspelende Lleyton Hewitt (ATP-181).

Na twee verloren sets deed Lleyton Hewitt, in 2005 finalist in Melbourne, er in het derde bedrijf alles aan om tegen Novak Djokovic in de wedstrijd te blijven. De Australische terriër slaagde daar na een klein uur uiteindelijk ook in tegen de nummer een van de wereld. In de vierde set moest publiekslieveling Hewitt zich uiteindelijk toch gewonnen geven tegen zijn zes jaar jongere opponent.

”Ik had de wedstrijd eerder moeten beslissen”, zei de titelverdediger. ”Ik speelde goed, voelde me lekker. Toch geef ik een set weg. Lleyton is een vechtjas. Ik stopte met bewegen, waardoor ik hem de kans gaf terug te komen in de wedstrijd. Hij had het publiek achter zich. Het werd uiteindelijk een boeiend gevecht. Het geeft een goed gevoel dat ik als winnaar van de baan stapte”, aldus Djokovic.

Hewitt was ondanks zijn nederlaag toch tevreden. ”Als je kijkt waar ik 2 maanden geleden stond, dan was dit gewoon een goede wedstrijd”, meende de tweevoudig grandslamwinnaar. ”Verliezen is altijd teleurstellend, maar dat gevoel heb ik nu op de baan achtergelaten.”
Nishikori langs Tsonga

De Japanner Kei Nishikori (ATP-25) heeft zich voor het eerst geplaatst voor de kwartfinale van de Australian Open. De 22-jarige tennisser wist in vijf sets te winnen van de Fransman Jo Wilfried Tsonga (ATP-6).

Na afloop van zijn partij liet Nishikori weten, dat hij hoopt de Na Li van het mannentennis te worden. De Chinese Li werd namelijk vorig jaar, tijdens Roland Garros, de eerste Aziatische die een Grand Slam toernooi won.

Tsonga reageerde enigszins teleurstellend na zijn nederlaag. “Het geeft een hoop druk als je een speler tegenover je hebt die werkelijk alles terugslaat”, zo liet de 26-jarige Fransman weten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top