Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale Australian Open: Serena Williams – Maria Sharapova LIVE

Australian Open 2015 – finales. Serena Williams speelt zaterdag om 9:30 uur in de finale van de Australian Open tegen Maria Sharapova. In het heren enkelspel dwong Novak Djokovic een finaleticket af tegen Stan Wawrinka. Zondagmorgen treft hij Andy Murray in de finale Australian Open 2015.

Novak Djokovic in finale Australian Open 2015

De als eerste geplaatste Djokovic beëindigde de poging van Wawrinka om zijn titel te verdedigen met 7-6(1) 3-6 6-4 4-6 6-0. Voor de derde keer in de afgelopen drie jaar leidde de clash tussen deze matadoren op Melbourne Park tot een vijfsetter. Wel was deze partij minder hoogstaand dan in 2014 en 2013 doordat beide spelers fases hadden waarin de intensiteit verslapte.

Djokovic pakte in de vierde set een 2-0 voorsprong, maar vreemd genoeg speelde de Serviër accurater zodra hij in een set tegen een achterstand aankeek. Plots belandden zijn ballen aan de verkeerde kant van de lijn. Wawrinka brak terug, moest daarna zelf een paar breakpoint afweren en schotelde het publiek een vijfde set voor.

In de slotset dreigde de Zwitser de eerste klap uit te delen. Op breakpoint legde hij te veel lengte in zijn backhand, normaliter een machtig wapen van Wawrinka maar in deze match goed voor 25 unforced errors. Vervolgens gaf “Stan the man” een cadeautje aan Djokovic in de vorm van twee dubbele fouten. Djokovic brak zijn opslag en knakte Wawrinka ook mentaal, waarna hij uitliep naar 6-0.

Djokovic kan de eerste speler in de “Open Era” worden die vijfmaal de Australian Open wint. Twee van zijn vier titels behaalde hij in finales tegen Murray, in 2011 en 2013.

Serena Williams – Maria Sharapova finale Australian Open 2015

De 33-jarige Williams en 27-jarige Sharapova zijn de koninginnen van het vrouwentennis in de afgelopen drie jaar, waarbij Williams overduidelijk succesvoller was met vijf grandslamtitels versus de twee van Sharapova.

Beide dames stuitten op deze Australian Open op hachelijke situaties, waarna ze zich oprichtten, een pokerface opzetten en hun beste spel etaleerden. Williams stond een set en een break achter tegen Muguruza, Sharapova moest zelfs matchpoints afweren tegen Panova, waarna ze in de vier matches sindsdien slechts vijftien games verloor.

Het is de negentiende onderlinge confrontatie en Williams won reeds zestien keer, waaronder alle duels sinds begin 2005. “Het is een lastige match up voor mij”, erkent Sharapova. “Met haar kracht en agressiviteit dwingt ze tegenstanders om ook offensieve ballen te slaan. Wat ze zo goed doet is de ander uitdagen om risico te nemen, om lastigere ballen te slaan dan misschien verstandig is.” Zie Ausopen.com voor het hele interview.

Programma Australian Open

Zaterdag 31 januari rond 9:30 uur
Serena Williams – Maria Sharapova
Zondag 1 februari rond 9:30 uur
Novak Djokovic – Andy Murray

Back To Top