Ga naar hoofdinhoud

ATP Nottingham 2015: Feliziano Lopez jaagt op hattrick

ATP Nottingham – tennis. Maandag 21 juni 2015 begint het grastoernooi te Nottingham. Met nog één week te gaan tot Wimbledon, is dit de laatste kans voor spelers om warm te draaien voor het derde grand slam van het jaar.

Tennis – ATP Nottingham

Tot 2008 was Nottingham vaste prik op de lijst met ATP-evenementen. De Britse tennisbond vond het echter tijd worden om tennis op een andere plek van het land te stimuleren, waarna voor Eastborne als locatie werd gekozen. Daarmee leek een einde te komen aan een gewaardeerd voorbereidingstoernooi. Ivo Karlovic was in 2008 de laatste winnaar.

Feliziano Lopez ATP Nottingham GettyNu is de licentie voor dit toernooi dus weer in handen van Nottingham. De Spanjaard Feliziano Lopez eiste in 2013 en 2014 de titel op in Eastborne. Hij is de komende week ook present in Nottingham en kan formeel gezien zijn hattrick voltooien. De linkshandige Lopez is een van de weinige Spaanse spelers die liever op snelle ondergronden speelt.

Al drie keer bereikte de veteraan de kwartfinale van Wimbledon. Zijn winstpercentage is op gras hoger dan op gravel en hardcourt: 66 procent. Van zijn twaalf graspotjes tegen mannen uit de top tien won hij er vijf – een heel behoorlijke score voor een man die zelf nog nooit tot de mondiale top tien behoorde. Momenteel staat hij veertiende op de ATP ranking.

David Ferrer favoriet

Ondanks zijn verleden op gras is Feliziano Lopez niet als eerste geplaatst. Die eer is voorbehouden aan David Ferrer, die als allrounder geen moeite heeft met gras, maar toch ook zeker geen uitblinker is. Hij speelde bijvoorbeeld negen keer in zijn loopbaan op gras tegen een top tien-man en kon slechts twee keer de felicitaties in ontvangst nemen. En dat was versus Del Potro en Fernando Gonzales, twee Zuid-Amerikaanse anti-grastennissers.

Gilles Simon

Als tweede geplaatst is Gilles Simon, die in tegenstelling tot Lopez en Ferrer nog geen grastitels op zijn naam heeft. Wel bereikte hij twee jaar geleden de finale van het ATP Eastbourne, waar Lopez hem dus de weg versperde. De dertigjarige Fransman had tot afgelopen week nog geen match op gras gewonnen van een opponent uit de top twintig. Bij de zevende poging lukte het dan eindelijk en David Goffin was in Londen (Queens) het slachtoffer.

De andere hooggeplaatste spelers zijn Leonardo Mayer, Pablo Cuevas, Viktro Troicki, Nick Kyrgios en Dominic Thiem. Het vrouwentoernooi werd vorige zondag afgesloten met een zege voor de Kroatische Ana Konjuh.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top