Ga naar hoofdinhoud

Niet Badr Hari maar coach Robin Haase achter moord Koen Everink?

Coach Robin Haase betrokken bij dood Koen Everink

De moordzaak rond Koen Everink krijgt steeds vreemdere contouren. Nu is Mark de J., coach van toptennisser Robin Haase, opgepakt in verband met de zaak.

Coach Robin Haase opgepakt op Schiphol

Tot gisteren was van de moord op Koen Everink alleen de methode bekend. De zakenman, vooral bekend geworden van de mishandeling door Badr Hari in 2012, was met vele messteken om het leven gebracht. Misdaadjournalist John van den Heuvel zag geen mogelijkheid voor een roofoverval. “Hij had dusdanig veel steekwonden, ook aan zijn handen. Hij heeft zich vermoedelijk behoorlijk verweerd. Het is in elk geval een gerichte actie, geen uit de hand gelopen overval of ruzie.”

Nu is dus drie weken na de dood van Everink een verdachte opgepakt. De 29-jarige Mark de J. werd direct meegenomen op Schiphol toen hij terugkwam van Miami. Daar was hij met Nederlands beste tennisser Robin Haase, die hij coacht. De avond voordat Koen Everink dood werd aangetroffen, had hij nog gasten over de vloer gehad. Volgens Everinks advocaat was De J. zeer waarschijnlijk een van die gasten.

Robin Haase heeft niets gemerkt

Haase reageerde geschokt op de aanhouding. “Ik ben in shock, ik had dit totaal niet verwacht. Ik ben met hem op toernooi geweest, Indian Wells in Amerika, van 10 tot 20 maart, ik heb helemaal niets gemerkt. Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. We zaten op dezelfde vlucht, maar ik heb de arrestatie niet meegekregen, ik was eerder uit het toestel en door de douane. We zaten niet naast elkaar in het vliegtuig.”

De tennisser bleek Koen Everink ook te kennen. Maar dat was omdat Everink zich ook wel eens in de tenniswereld begaf. “Het is vreselijk. Ik weet ook niet wat de oorzaak van zijn overlijden is. Ik zag Koen in januari voor het laatst. Ik kreeg de indruk dat hij goed in zijn vel zat. Hij sportte veel en zat vol plannen”, aldus Haase.

Nog geen link met Badr Hari

Badr Hari GettyKoen Everink werd dus vooral ‘bekend’ doordat hij in 2012 op het dancefeest Sensation werd mishandeld door kickbokser Badr Hari. Everink zou nog steeds een schadevergoeding van enkele tonnen van Badr Hari krijgen. John van den Heuvel zegt dat de politie de link bekijkt, maar niks kan bevestigen. “Ik weet dat er is gekeken naar dat geweldsdelict, maar in hoeverre deze aanhouding daaraan gelinkt kan worden, weet ik niet. Het is aan de politie om daar iets over te zeggen. Ze zullen terughoudend zijn want de verdachte moet nog worden gehoord, maar uit de snelle bevestiging maak ik in elk geval op dat het een serieuze verdachte is.”

‘Mark de J. en Koen Everink waren goede vrienden’

De aanhouding van Mark de J. zorgt in elk geval voor verbazing, niet alleen bij Haase. Een vriend van De J. die anoniem wil blijven, noemt hem een hele rustige jongen. “Ik ken Mark goed, hij is erg op zichzelf. Hij is recht voor z’n raap en zegt waar het op staat. In een groep zal hij niet zo snel opvallen. Ik wist dat Mark en Koen Everink goede vrienden van elkaar waren. Koen reisde altijd met het team mee en voor zover ik weet, hadden ze het altijd heel gezellig met elkaar.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top