Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders in kwalificatie US Open Tennis 2011

Deze week komen verschillende Nederlanders in actie om een gooi te doen naar het hoofdtoernooi van de US Open Tennis 2011. Dit zijn de dames Kiki Bertens en Michaella Krajicek en de volgende heren; Thomas Schoorel, Jesse Huta Galung, Igor Sijsling en Matwe Middelkoop.

Na de eerste kwalificatiewedstrijden is het doek voor twee Nederlanders gevallen. Kiki Bertens wist zich niet langs de thuisspelende Jessica Pegula (WTA-334) te werken. In New York ging Bertens met 6-3 en 7-6(1) ten onder. Voor haar zit het Amerikaanse avontuur er al na één wedstrijd op.

Ook Thomas Schoorel wist zich niet te plaatsen voor de tweede schifting. De grote favoriet om het hoofdtoernooi te bereiken, verslikte zich in de lagergeklasseerde Stefano Galvani (ATP-195). Hij verloor met 6-2 6-4. Na afloop liet de lange Amsterdammer weten last te hebben van een schouderblessure.

De overige vier Nederlanders zijn nog twee overwinningen verwijderd van het hoofdtoernooi. Michaella Krajicek wist in haar partij knap te winnen van Maria-Elena Camerin (WTA-119). De Nederlandse Krajicek won met 6-3 6-7(3) en 6-2.

De als eenendertigste geplaatste Jesse Huta Galung versloeg de Fransman Maxime Teixera in drie sets. Het werd 6-4 4-6 en 6-4 voor de Nederlander. Landgenoot Igor Sijsling boekte een uitstekende overwinning op Cedrik-Marcel Stebe uit Duitsland. De 24-jarige Sijlsing won met 6-2 6-3.

De grootste overwinning kwam van de 27-jarige Matwe Middelkoop. De inwoner van Breda wist te winnen van Jerzy Janowicz, die maarliefst 116 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. Middelkoop trok de partij met 6-3 6-7(5) en 6-1 naar zich toe. Hiermee maakt Middelkoop altijd nog kans op een plek in het hoofdtoernooi van de US Open Tennis.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top