Ga naar hoofdinhoud

Nederland wil terug naar Wereldgroep

Het Nederlandse tennisniveau is er enorm bij gebaat als Nederland weer terugkeert naar de Wereldgroep. De KNLTB heeft daarom promotie als een prioriteit gesteld. Voordat het zover is, moet er eerst komend weekend gewonnen worden van een stugge Oekraïnse ploeg.

Ondanks alle tegenslagen van deze week kan het Davis Cup-team met vertrouwen de wedstrijd tegemoet gaan. Met een volledig fitte selectie, waarvan de spelers individueel een prima seizoen draaien, mag Oekraïne geen grote horde vormen. Ook teamcaptain Jan Siemerink heeft er zin in. “Een nieuw seizoen, dus ook weer nieuwe kansen. De loting was ietwat zwaar, maar we moeten omhoog naar de Wereldgroep blijven kijken”, aldus Siemerink.

Mochten de Nederlanders deze ronde overleven, dan mag het in juli aan gaan treden tegen Zuid-Afrika. Als ook die wedstrijd wordt gewonnen, dan komen ze in de play-offs om promotie naar de wereldgroep.

In die play-offs zullen ze dan onder andere de winnaars uit de andere wereldzones tegen komen.

Als Oekraïne op eigen bodem wint van Nederland, dan moeten Siemerink en zijn mannen meteen gaan strijden om handhaving. Ze hoeven dan wel pas in september aan te treden. De mogelijke tegenstander is dan Portugal of Slowakije.

Zover wil ook Thiemo de Bakker het niet laten komen. “We zijn dit jaar misschien wel sterker dan ooit. Elke speler heeft dit seizoen al laten zien wat hij waard is. Ik ben overigens ook niet bang dat er te vroeg gepiekt gaat worden”, aldus de kopman van de Nederlanders.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top