Ga naar hoofdinhoud

Nederland gaat strijdend ten onder in dubbelspel Davis Cup

Tennis, Davis Cup. Robin Haase en Jean-Julien Rojer hebben zaterdag in de Davis Cup het dubbelspel verloren van Tomas Berdych en Radek Stepanek. Titelverdediger Tsjechië won het duel in vier sets: 7-5 1-6 7-6 (2) 7-6 (4).

Nederland dichtbij stunt

Zoals de uitslag illustreert, was het Nederlandse dubbel dichtbij een stunt. De Tsjechen hebben een ijzersterk dubbel. Berdych heeft inmiddels negentien van zijn twintig dubbels in de Davis Cup gewonnen. Zoals wel vaker in het tennis, kwam het neer op de “big point”. In de openingsset kreeg Oranje tien breakpoints, waarvan er nul werden gemaakt.

In set drie waren er op 5-3 en 0-40 drie setpoints op rij. Ook toen lukte het niet om de set af te maken en kwamen de Tsjechen op 6-6. In de daaropvolgende tiebreak werd te snel een te grote achterstand opgelopen. In set vier leken Rojer en Haase na alle teleurstellingen te knakken. Tsjechië pakte direct een break. Toch vochten ze zich naar een nieuwe tiebreak. Die glipte echter ook direct in de beginfase uit hun handen.

Het is in dit geval echter onterecht om de Nederlanders een gebrek aan killer instinct toe te dichten. Wel hebben ze vergeleken met Berdych en Stepanek minder vaak samen gedubbeld en als gevolg daarvan beheersen ze minder strategieën. De gehele eerste set stonden de Tsjechen onder zware druk. Haase sloeg wonderbaarlijk zuivere lobs, Rojer volleerde ballen aan het net messcherp af. Maar aan het einde van die set besloten de Tsjechen zichzelf als een tandem voor het net te parkeren en hyperagressief tennis te spelen. Plots kwam Nederland er niet meer langs.

De in Curacao geboren Rojer leverde de juiste analyse: “We haalden een heel hoog niveau. Ik dacht dat wij het betere team waren, maar we hebben de belangrijke punten niet gewonnen.”

Robin Haase – Berdych

Zondag zal Nederland beide enkelpartijen moeten winnen om naar de tweede ronde van de Wereldgroep te gaan. Haase speelt tegen Berdych en, afhankelijk van het resultaat van die partij, daarna komen Stepanek en Igor Sijsling op de baan. Haase won in 2007 eveneens op hardcourt van de huidige nummer zeven van de wereld. In 2010 troffen ze elkaar voor het laatst, op het Australian Open, en toen won Berdych in drie snelle sets.

Wedden op Davis Cup 2014

Bookmaker Unibet denkt dat Berdych Oranje de genadeslag toe zal brengen. De Tsjech staat genoteerd op 1,08 en Haase op 8,50. Een interessantere bet is: zal Berdych minstens acht games meer maken dan Haase? Haase kan best een set afpakken, maar dan zal het via een 5-7 of 6-7 gebeuren. Dat geeft Berdych de kans om in de andere sets met een groter verschil te winnen. Een uitslag als 6-7 6-4 6-3 6-2 is genoeg om de zogeheten “-7,5 games handicap” te overkomen. Op die -7,5 games staat een notering van 1,87.

LIVE stream kijken

Heb je een account bij Unibet, dan kun je de wedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct live naar Robin Haase en Igor Sijsling tijdens de Davis Cup. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op en kun je inzetten op je favoriet en flink verdienen!

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top