Ga naar hoofdinhoud

Nederland bereikt Wereldgroep van Davis Cup

Davis Cup tennis 2013. Nederland heeft zaterdag een beslissende voorsprong van 3-0 genomen in de play-off tegen Oostenrijk. Daardoor komen de tennissers volgend jaar uit in de Wereldgroep van de Davis Cup.

Jean-Julien Rojer en Robin Haase verloren de eerste set van het Oostenrijkse duo Julian Knowle en Oliver Marach, maar zegevierden uiteindelijk in 4-6 6-3 6-4 7-5. “Het liep niet in het begin, maar we hebben veel vertrouwen in elkaar. Vanaf de tweede set ging Robin heel goed retourneren en kregen we veel breakpoints. Toen kwamen we in ons ritme”, zei Rojer.

Jan Siemerink kiest voor Robin Haase

Bondscoach Jan Siemerink hield aanvankelijk Jesse Huta Galung achter de hand om te dubbelen. Robin Haase had immers vrijdag al een enkelpartij gespeeld en moest wellicht ook zondag nog een cruciale partij spelen. Maar gezien de 2-0 voorsprong die vrijdag werd opgebouwd, hoopte Siemerink dat de kopman samen met dubbelspecialist Rojer de confrontatie al op zaterdag kon beslissen. Ook bij Oostenrijk werd op het laatste moment de samenstelling overhoop gegooid, want kopman Jurgen Melzer werd vervangen door Marach.

Het Nederlandse duo kreeg in de eerste set geen grip op de opslag van de tegenstanders. “Vanaf de tweede set hebben we de partij goed kunnen omdraaien”, vond Haase. “In de derde set heb ik met mijn returns het momentum gekeerd en in de vierde set heeft Juul me erg goed geholpen in de games waarin ik het verprutste.” Ook kijkt hij vooruit naar de match in de Wereldgroep die eind januari 2014 op het programma staat. “Wij hebben zeker wat te zoeken in de wereldgroep. We hebben een brede ploeg. Bij ons is het niet zo dat als er iemand wegvalt ineens Jean-Julien moet gaan singelen.”

Siemerink zal er dan ook weer bijzijn als bondscoach. “Als je in de wereldgroep zit, hoor je er ook thuis, zo simpel is het. We hebben een dubbelspeler die bij de top van de wereld hoort en we hebben vier spelers die in de top honderd staan, dan reken ik Thiemo er ook bij, want ik verwacht dat hij de goede lijn die hij hier heeft laten zien tegen Melzer de rest van dit jaar gaat doortrekken.”

Door de toevoeging van Rojer is de Nederlandse selectie inderdaad sterk verbreed. Tot 2012 was hij speelgerechtigd voor de Nederlandse Antilliaan, sindsdien speelde hij voor Oranje vijf dubbelpartijen in de Davis Cup die allemaal werden gewonnen. Woensdag wordt de tegenstander van Nederland bekend.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top