Ga naar hoofdinhoud

Nederland bang van Oekraïne Davis Cup

De Oekraïnse sportwereld doet er alles aan om het leven van de Nederlanders in de Davis Cup zo zuur mogelijk te maken. Waar Team Nederland eerder deze week niet kon trainen vanwege een natte baan, laten de Oekraïnse tennissers nu weten dat ze het toch overwegen om toptennisser Dolgopolov alsnog in te laten vliegen.

Het leidt allemaal tot genoeg gespreksstof rondom de Davis Cup wedstrijd tussen beide landen. De eerste tegenslag die de Nederlanders te verwerken hadden, was het feit dat ze maandag nog niet konden trainen. Ondanks alle afspraken tussen beide landen, bleek de coating op de tennisbaan nog niet droog te zijn. Dit tot grote woede van de Nederlandse teamcaptain Jan Siemerink, die vervolgens een fysieke training moest inlassen. Siemerink heeft het meteen gemeld bij de Internationale Tennis Federatie (ITF). Zij reageerde echter enorm mild op de klacht. “Wat de eventuele consequenties zijn, weet ik niet. Wel is het zo dat de ITF vorige week al Oekraïne tot spoed heeft gemaand om de tennisbaan op tijd gereed te hebben”, aldus de woordvoerder van het ITF.

De klacht van de Nederlanders schoot in het verkeerde keelgat in bij Oekraïnse pers. Nederland werd verweten ‘verwend’ en ‘arrogant’ te zijn. Ook Haase werd een ‘achterbakse tennisser’ genoemd in de sportkrant Sport-Express. De kopman had namelijk meteen een foto van de natte baan gemaakt en deze ‘doorgetwitterd’.

Ook de Oekraïnse teamcaptain Tereshchuk reageerde opmerkelijk op het voorval. Hij dreigde zelfs topper Dolgopolov alsnog mee te laten doen aan de wedstrijd. De tennisser had eerder deze week aangekondigd de wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan om zich te kunnen focussen op het ATP-seizoen.

Ondanks de dreigementen verscheen hij gisteren niet op de baan tijdens een uitgebreide Oekraïnse training. Toch wil dit nog niet veel zeggen, want volgens de regels mag hij één uur voor de loting alsnog worden aangemeld.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top