Ga naar hoofdinhoud

Nadal wil 3e overwinning Wimbledon 2011

Wimbledon 2011. Terwijl de beste tennissers van de wereld nog op het Franse gravel staan, zijn de voorbereidingen voor het mooiste tennistoernooi ter wereld al in volle gang. Het gras wordt gemaaid, de stadions geverfd en de tickets zijn al in de verkoop.

Het mag duidelijk zijn, Wimbledon 2011 staat voor de deur. Van 20 juni tot 3 juli mogen de heren het in de verplichte witte tenues tegen elkaar opnemen. Het herentoernooi van vorig jaar had vorige jaar een enorme dosis spanning.

Zo werden er al vroeg favorieten uitgeschakeld en werd er ook nog een record uit de boeken gehaald.

Op 22 juni 2010 begonnen Isner en Mahut aan hun eerste ronde partij. Niemand wist toen nog dat deze partij nog twee dagen zou duren!

Naast het record van de langstdurende partij werden er ook nog de meeste aces geslagen en de meeste games gespeeld.

John Isner won uiteindelijk deze legendarische partij met 6–4, 3–6, 6–7, 7–6 en uiteindelijk 70-68. Een ronde verder werd Isner echter in 74 minuten uitgeschakeld tegen De Bakker.

Dit jaar is wederom Rafael Nadal de topfavoriet. De huidige nummer 1 van de wereldranglijst wil zijn derde Wimbledon-titel pakken.

All-time winnaar van het toernooi is echter Roger Federer, die in de periode 2004-2009 alle titels op zijn naam schreef. Vorig jaar werd hij echter verslagen in de kwartfinale tegen finalist Berdych.

De finale verloor Berdych van een ontketende Nadal met 6-3, 7-5 en 6-4. Novak Djokovic (ATP – 2) is nooit sterk op Wimbledon. Zijn beste prestatie is een halve finale plek in de editie van vorig jaar.

Ook voor Wimbledon 2011 staan er uiteraard straks weer mooie weddenschappen voor u klaar. Bereidt u zich alvast voor; maak een account aan bij Unibet en zet vanaf 20 juni in op Wimbledon! Wedden dat u wint!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top