Ga naar hoofdinhoud

Nadal verslaat Muller in twee dagen US Open 2011

Rafael Nadal heeft zijn 4e ronde partij op de US Open Tennis 2011 in 3 sets weten te winnen. De nummer 2 van de plaatsingslijst werkte zich in relatief korte tijd langs Gilles Muller. Het werd 7-6(1) 6-1 6-2.

De wedstrijd stond eigenlijk al op dinsdag ingepland, maar wegens hevige regenval kon er pas twee dagen later getennist worden. De wedstrijd werd hervat bij een 3-0 voorsprong voor de Luxemburger. Nadal wist de stand gelijk te trekken en uiteindelijk ook de tiebreak eenvoudig binnen te halen met 7-1.

In de tweede en derde set had Muller nog weinig inbreng en kostte Nadal het weinig moeite om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Na afloop van de wedstrijd bood Nadal overigens nog zijn excuses aan voor zijn gedrag van gisteren. Ondanks het wisselvallige weer, werd van de nummer twee van de wereld toch verwacht dat hij aan zijn wedstrijd begon. Hier was Nadal het zelf niet mee eens.

In de kwartfinale van de US Open Tennis zal de 25-jarige Nadal aantreden tegen Andy Roddick (ATP-21). De Amerikaan wist in vier sets te winnen van Nadal’s landgenoot David Ferrer (ATP-5). Het werd 6-3 6-4 3-6 en 6-3 voor de voormalig nummer één van de wereld.

Ook Andy Murray (ATP-4) schaarde zich bij de laatste acht spelers. De Brit ontdeed zich in zijn vierde ronde van de verassing van het toernooi, de Amerikaan Donald Young (ATP-84). In een relatief korte wedstrijd ging de 24-jarige Murray, die in de tweede ronde met veel moeite wist te winnen van Robin Haase, met 6-2 6-3 en 6-3 naar Murray.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top