Ga naar hoofdinhoud

Nadal uit Wimbledon 2013 gemept door Belg Darcis

Wimbledon 2013 – tennis. Wimbledon is maandag begonnen met een daverende surprise. De tweevoudige winnaar Rafael Nadal mag alweer terug naar Spanje. Hij werd in drie sets geklopt door de Belg Steve Darcis: 7-6 (4), 7-6 (8), 6-4.

Vorig jaar verloor Nadal in de tweede ronde van het belangrijkste grand slam van het jaar. Twee weken geleden nog vermorzelde hij iedereen weer op Roland Garros, met het zo vertrouwde en geliefde gravel onder zijn voeten. De nummer vijf van de wereld kon een boel punten vergaren door ver te komen op het gras van Wimbledon. In plaats daarvan verliest hij dus zelfs de punten van de tweede ronde die hij vorig jaar bereikte.

Eerder dit jaar kwam Nadal terug na zeven maanden buitenspel te hebben gestaan vanwege knieklachten. Na zijn triomf in Parijs heeft hij twee weken geen toernooien gespeeld. Het lichaam van de Spanjaard wordt steeds minder geschikt voor gras. Zeker in de eerste rondes, als het gras nog in tact is en er nog geen brede stroken grasloze aarde verschijnen, stuitert de bal laag en gaat het spel snel. Nadal houdt juist van hoog stuitende ballen, zodat hij niet diep hoeft te bukken en zoveel druk op de knieën krijgt.

Vorig jaar, toen hij verloor van Rosol, kreeg hij de ballen niet diep genoeg terug in het veld van de tegenstander. Tegen de ontketende Darcis gebeurde dat wederom. De Belg rook bloed en bleef bewonderenswaardig koel. Hoeveel spelers zijn er al niet geweest, die met aanvallend spel Nadal in verlegenheid brachten, maar het simpelweg niet volhielden of mentaal de rust verloren? Zo niet Darcis, die maar liefst 53 winners sloeg en slechts 23 errors. Nadal kwam tot hetzelfde aantal errors en zette er maar 32 winners tegenover.

Voor Nederland was het geen succesvolle dag op Wimbledon. Robin Haase won alweer geen set van Youzhny (4-6, 5-7, 5-7) en Kiki Bertens kwam tekort tegen Shevdova (4-6 3-6). De kans is groot dat Michaella Krajicek het dinsdag niet redt tegen Na Li (baan twaalf, 12.30 uur) en dat Aranxta Rus haar ferme reeks nederlagen uitbreidt tegen Puchkova (baan negen, 12.30 uur).

Igor Sijsling is wel kansrijk tegen de Amerikaan Kuznetsov (derde partij op baan acht) en Thiemo de Bakker moet het minstens spannend kunnen maken tegen de veteraan James Blake (baan zeventien, 12.30 uur).

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top