Ga naar hoofdinhoud

Nadal naar finale Australian Open 2012

Federer – Nadal, Australian Open. De klassieker van het mannentennis is gewonnen door Rafael Nadal (ATP-2). De 25-jarige Spanjaard was in de halve finale van de Australian Open Tennis 2012 te sterk voor Roger Federer (ATP-3).

Nadal stapte na bijna vier uur tennis met een 6-7 6-2 7-6 6-4 overwinning van de baan.

Federer ging de wedstrijd erg agressief van start, wat resulteerde in een vroege break en een 4-1 voorsprong. De Zwitser werd hierna slordiger, waardoor Nadal de break ongedaan kon maken en terug kwam tot 4-4. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen, deze werd met 7-5 gewonnen door Federer.

De eerste twee games van de tweede set leverde beiden een break op. Uiteindelijk was het Nadal die in de zesde game de beslissende break kon forceren. De Spanjaard brak nog een keer in de achtste game en won zo de tweede set met 6-2.

De vuurwerkonderbreking aan het einde van het tweede bedrijf, leek Federer niet goed gedaan te hebben. In de eerste servicegame van de derde set, sloeg de Zwitser namelijk twee keer een dubbele fout en moest drie breakpunten wegwerken.

Hierna trok Federer het niveau weer omhoog en in de achtste game was het Federer die een break wist te forceren. Echter zorgde Nadal direct voor de rebreak. De set werd opnieuw beslist door een tiebreak, dit keer was het Nadal die de set over de streep trok.

De vierde set werd beslist door een breek bij een 4-4 stand voor Nadal. De Spanjaard serveerde vervolgens bij 5-4 de wedstrijd uit, maar moest eerst nog twee keer een breakpunt wegwerken.

De finale in het heren enkelspel van de Australian Open Tennis 2012 zal gaan tussen Rafael Nadal en de winnaar van de andere halve finale tussen Novak Djokovic en Andy Murray.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top