Ga naar hoofdinhoud

Nadal met moeite naar tweede ronde Roland Garros

De nummer één van de wereld, Rafael Nadal, heeft zich met de grootste moeite weten te plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. Op het Court Philippe Chartier won de Spaanse gravelspecialist in vijf sets van John Isner (ATP-39).

Nadal won de eerste set nog met 6-4, maar hierna begon Isner echt aan zijn partij. Ondanks een break, won het Amerikaanse servicekanon de set alsnog in de tiebreak met 7-3. Ook de derde set werd met een tiebreak een prooi voor Isner. Een echte sensatie leek in de maak.

Echter stelde Nadal hierna orde op zaken en pakte de vierde set met 6-2 en het laatste bedrijf met 6-4. Deze laatste vijfde set was voor de inwonen van Mallorca een nieuwe ervaring. Nog nooit eerder hoefde Nadal in Parijs een beslissende vijfde set te spelen.

Ook Andy Murray (ATP-4) staat in de tweede ronde van Roland Garros. In zijn eerste partij tegen Eric Prodon (ATP-124) hoefde de Brit, zich niet extreem in te spannen om de overwinning te pakken. Het werd 6-4, 6-1 en 6-3.

Prodon kon voor het eigen publiek slechts zelden boven zichzelf uit stijgen. Hij wist in set één een break achterstand ongedaan te maken, maar leverde vervolgens direct zijn opslag weer in. In set drie pakte de Fransman zelfs een break voorsprong, maar ook die opleving was van korte duur. Murray herpakte zich en stond in het vervolg van de wedstrijd geen game meer af.

In de tweede ronde staat de Brit tegenover de Italiaan Simone Bolelli, die in vier sets wist te winnen van Frank Dancevic.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top