Ga naar hoofdinhoud

Nadal en Soderling moeiteloos door op Roland Garros

Roland Garros. De nummer één van de wereld, Rafael Nadal, heeft zich in straight sets geplaatst voor de derde ronde. De 24-jarige Spanjaard rekende af met zijn één jaar oudere landgenoot Pablo Andujar (ATP-48).

Net als in de eerste ronde tegen John Isner, waarin Nadal zijn eerste vijfsetter afwerkte op het gemalen baksteen in Parijs, ging het ook ditmaal niet van een leien dakje.

Zijn opponent speelde vrijuit en dit zorgde voor een geweldige wedstrijd. De eerste set werd beslist door één mindere game van Andujar, hij verloor zijn service bij een 6-5 achterstand in de eerste set. Deze break kostte hem ook gelijk de set.

Ook de tweede set werd beslist door één mindere game van de nummer achtenveertig van de wereld, deze eindigde in 6-3 voor Nadal.

De laatste set was een totaal ander verhaal, Andujar startte uitstekend en kwam snel een dubbele break voor. Bij een 1-5 voorsprong en 40-0 op eigen service, kreeg hij zijn eerste setpunten.

Toch wist Nadal hier terug te breken en pakte uiteindelijk nog de set via de tiebreak. In totaal wist Nadal in deze set acht setpunten te overleven.

De verliezend finalist van de afgelopen twee jaar, Robin Soderling (ATP-5), heeft zich zonder problemen geplaatst voor de derde ronde French Open Tennis.

In straight sets was de Zweed te sterk voor qualifier Albert Ramos (ATP-117) uit Spanje.

In een kleine twee uur tennis, zat de 26-jarige nummer vijf van de plaatsingslijst met een 6-3 6-4 6-4 overwinning weer in de kleedkamers.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top