Ga naar hoofdinhoud

Nadal-Djokovic heroisch duel Wimbledon

Wimbledon finale 2011: Nadal – Djokovic. 3 juli zullen Rafael Nadal (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-2) om 15.00 uur uitmaken wie Wimbledon gaat winnen. Djokovic wordt sowieso de nieuwe nummer 1 van de wereld.

Wat betreft de nummer één positie op de wereldranglijst zal het niet uitmaken wie het toernooi op zijn naam schrijft. De 24-jarige Serviër Djokovic zal aankomende maandag de ranglijst, door het bereiken van de finale, aanvoeren.

Hiermee zal hij voor het eerst in zijn carrière de nummer één van de wereld zijn. Dit is mede te danken aan het sterke seizoen dat hij tot nu toe draait. Hij verloor enkel in de halve finale van Roland Garros.

Nadal en Djokovic hebben het in 2011 al vier keer eerder tegen elkaar opgenomen, twee keer op hardcourt en twee keer op gravel. Alle vier de ontmoetingen gingen naar de Serviër. Hierbij moet wel gezegd worden dat “Rafa” iedere wedstrijd goed partij wist te geven. De totale onderlinge ontmoetingen spreken nog altijd in het voordeel van de 25-jarige Spanjaard. Hij wist zestien van de in totaal zevenentwintig onderlinge ontmoetingen te winnen.

Wanneer er naar de “year to date” statistieken gekeken wordt, zal het geen verrassing zijn dat Djokovic hier een betere prestatie neer zet. Na eenenveertig overwinningen, en zeven toernooi zeges, verloor hij in de halve finale in Parijs van Roger Federer. Desondanks kan dit als een unieke prestatie gezien worden.

Rafael Nadal wist in zijn tweeënvijftig wedstrijden, vijfenveertig keer te winnen. Ook hij wist al een aantal toernooien op zijn naam te zetten, namelijk de ATP-toernooien van Barcelona en Monte Carlo en “zijn” Roland Garros.

Bwin verwacht dat Nadal zijn titel met succes zal gaan verdedigen, gezien zijn quote van 1,68. Op een overwinning van Djokovic staat een quote van 2,13.

Profiteer van deze laatste Wimbledon dag nog van de unieke en exclusieve actie van Bwin. Maak nu eenvoudig en snel een account aan en u kunt vanmiddag nog inzetten op één van de 35 wedmogelijkheden voor deze finale!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top