Ga naar hoofdinhoud

Nadal – Djokovic finale ATP Rome 15 mei Live bij unibet

Net als vorige week in Madrid, spelen Rafael Nadal (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-2) de finale tegen elkaar. Ditmaal gaat het om de titel van het ATP Tennis toernooi BNL D’Italia in de Italiaanse hoofdstad Rome.

De finale tussen Nadal en Djokovic zal plaatsvinden om 16.15 uur op het Court Centrale en live uitgezonden bij Unibet.

De 24-jarige Nadal plaatste zich als eerste voor de eindstrijd. Hij rekende in twee sets af met de verassing van het toernooi, Richard Gasquet (ATP-16). Gasquet, die eerder al Roger Federer en Tomas Berdych wist te verslaan, kon in de eerste set goed tegenstand bieden. Hij kreeg ook vier breekpunten, maar wist er hiervan geen één te verzilveren.

Nadal deed dit op zijn eerste breekpunt bij een stand van 5-5 wel. Hierdoor ging de eerste set met 7-5 naar de titelverdediger. In de tweede set had Nadal het een stuk eenvoudiger, mede dankzij een vroege break. De tweede set ging uiteindelijk met 6-1 naar Nadal.
Desondanks heeft Unibet de gravelspecialist Nadal toch als favoriet aangewezen. Op een overwinning van Nadal staat een quotering van 1.42, tegenover een quotering van 2.80 op een overwinning van Djokovic.

De in 2011 ongeslagen Djokovic had het een stuk lastiger in zijn halve finale. Na een gemakkelijke eerste set, die hij met 6-1 binnensleepte, kwam Andy Murray (ATP-4) goed terug. De Brit won namelijk de tweede set met 6-3. Hierdoor moest een beslissende derde set uitkomst bieden, deze ging in de tiebreak alsnog naar de Serviër.

Zoals eerder vermeld, spelen Nadal en Djokovic opnieuw een finale tegen elkaar. Vorige week in Madrid was het Djokovic die van Nadal wist te winnen, met 7-5 6-4. In de totale onderlinge resultaten is het op dit moment 16-10 in het voordeel van Nadal. Echter gingen alle drie de onderlinge partijen in 2011 naar Djokovic, in alle gevallen ging het om een finale.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top