Ga naar hoofdinhoud

Nadal ATP Londen halve finale

In het ATP Final Toernooi in Londen is Nadal wat dichterbij zijn doel. Nadal won van Djokovic met 7-5 en 6-2. In de volgende wedstrijd ontmoet Rafael Nadal Tomas Berdych. De halve finale komt inzicht voor Nadal.

In de strijd om de overwinning van de ATP World Tour Finals in Londen heeft Rafael Nadal ook zijn tweede partij gewonnen. De wedstrijd tussen Nadal en Djokovic eindigde in 7-5 en 6-2 en daarmee komt de halve finale van de World Tour Finals voor Nadal al min of meer in zicht. Vrijdag speelt Nadal in de groepsfase nog tegen Tomas Berdych.

Berdych boekte woensdag zijn eerste overwinning in de partij tegen Andy Roddick. Berdych en Roddick waren aan elkaar gewaagd en gunden elkaar weinig kansen. Berdych benutte echter de kansen die hij kreeg beter en van de vier breekmogelijkheden die hem geboden werden benutte hij er drie. Roddick deed dat bij zijn twee breekkansen niet. Berdych won de wedstrijd uiteindelijk met 7-5 en 6-3 van Roddick.

Achteraf heeft Roddick duidelijk gemaakt veel last te hebben gehad van de zeer verlichte reclameborden langs het tennisveld. “De neonverlichting zorgde ervoor dat je de positie van de bal niet altijd even goed kon inschatten. En toen Tomas erover begon konden de lampen ineens wel uit”, aldus een geërgerde Roddick.

Berdych kan achteraf alleen maar blij zijn met de overwinning nadat hij eerder deze week verloor van Djokovic: “Ik heb me knap hersteld van mijn nederlaag tegen Djokovic.” Spanningen voor de wedstrijd leidden ertoe dat Berdych de match tegen Djokovic verloor, aldus Berdych zelf. Berdych maakt nog steeds kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Robin Söderling en Andy Murray wonnen deze week beiden één wedstrijd en maken ook nog kans om door te gaan. Roger Federer is vrijwel zeker van het behalen van de volgende ronde. Hij won zijn twee partijen en staat daarmee bovenaan in poule B. David Ferrer won nog geeneen partij. Zijn laatste tegen Söderling verloor hij met 7-5 en 7-5.

Roger Federer had zich vooraf goed ingesteld op de wedstrijd tegen Andy Murray. Murray is een geduchte tegenstander van Federer en de Schot won van de dertien partijen die ze ooit tegenover elkaar stonden er acht. Afgelopen dinsdag won Federer redelijk eenvoudig: “Ik wist hoe moeilijk het kan zijn tegen Andy. Hij heeft namelijk de laatste twee keer van me gewonnen. Daarom verraste het me hoe makkelijk het ging. Hij speelde niet zijn beste partij, maar ik ben vanzelfsprekend blij dat ik zelf wel goed speel.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top