Ga naar hoofdinhoud

Na Li walst over Sharapova heen in de halve finale Australian Open 2013

Australian Open Tennis 2013. Na Li is door naar finale. De eerste halve finale van het Australian Open was een eenzijdige affaire. De Chinese Na Li walste als een koersvaste tank over Maria Sharapova heen: 6-2 6-2.

Tot nu toe had Sharapova al haar tegenstanders even meedogenloos vermorzeld als Li nu bij haar deed. Dat gebrek aan tegenstand kan de Russische nu zijn opgebroken. Het is voor tennissers nuttig als ze in de vroegere fases van een grand slam worden getest, zodat ze wat met hun tactiek kunnen spelen en hun mentale reserves kunnen aanspreken. Sharapova bleek tegen Li niet in staat om het tij te keren. Het tempo van de rally’s lag simpelweg te hoog.

Op veel vlakken deed Sharapova het overigens even goed of zelfs iets beter dan Li, die twee jaar geleden de finale verloor in Melbourne. De percentages op de eerste serve lopen niet uiteen, zowel qua binnengeslagen opslagen alsook qua gewonnen punten. Een oude kwaal van Sharapova speelde op bij de tweede serve. Daarin nam ze zoveel snelheid weg, dat Li makkelijk het initiatief in het punt kon grijpen. Sharapova won maar 25% van de punten op haar tweede serve en werd vijf keer gebroken door Li.

Daarnaast toonde de nummer twee van de WTA ranking minder vastheid in rally’s. Li stuurde de bal fraai naar alle hoeken. Sharapova is met haar lange benen nooit een loopwonder geweest en kwam vaak niet eens één maar twee passen te laat. Alle onderdelen van Li’s spel werkten optimaal, zo gaf ze zelf ook toe. “Ik tennis nu al ruim twintig jaar”, zei de dertigjarige Li. “Maar zo goed als vandaag ging het nog nooit.”

Sharapova wist niet goed wat haar was overkomen. “Ze was zo agressief, ze kon het spel dicteren. Ze duwde me telkens in een verdedigende positie. Ze kan in deze vorm de finale ook gerust winnen.”

Het succes van Li is bemoedigend voor andere speelsters die vol ongeduld wachten op hun doorbraak. De Chinese debuteerde pas op 22-jarige leeftijd op een grand slam en het duurde tot 2009 tot ze voor het eerst een kwart finale mocht spelen. Daarna volgend nog een halve finale en finale in Australië plus de overwinning op Roland Garros 2011.

De Dames Finale is op 26 januari rond 9.35 uur en is LIVE te zien bij Unibet.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top