Ga naar hoofdinhoud

Murray wint finale ATP Sjanghai

Nog geen anderhalf uur duurde de finale van het ATP Masters toernooi in Sjanghai. De Schot Andy Murray veegde favoriet Roger Federer in slechts twee sets van de baan. Het leek Murray geen enkele moeite te kosten om de voormalige nummer 1 de oren te wassen. De uiteindelijke stand: 6-3 en 6-2.

Murray pakte alle 6 zijn breakpoints. Federer gaf de weinige kansen die hij had weg. Duidelijk gefrustreerd probeerde hij Murray in de val te lokken met korte balletjes, maar met zo’n tegenstander werkt zoiets niet. Andy was waar hij wezen moest en maakte dankbaar gebruik van Federers kort aangegeven balletjes.

Murray won afgelopen augustus ook al een finale van Federer, op het ATP World Tour Masters 1000 toernooi van Toronto. Federer lijkt het beste naar boven te halen in Murray.

Het gemak waarmee hij de voormalige koning van het centercourt versloeg, is maar schijn zegt Murray. “Ik speel met veel plezier tegen hem, ik vind het helemaal niet makkelijk. Steeds weer is het ongelofelijk moeilijk. Maar ik ben gek op de uitdaging om tegen hem te spelen. Ik ben er niet bang voor. Iedere keer als ik de baan op moet, weet ik dat ik verdomde goed moet tennissen om van hem te winnen. Ik weet niet of mijn spel wel of niet tegen hem op kan. Maar mijn beste tennis heb ik tegen Roger gespeeld.”

Met Sjanghai won Andy Murray zijn 2e toernooi van dit seizoen. Het was zijn 6e ATP World Tour Masters 1000 titel. In de ATP World Tour ranglijst staat hij op de 4e positie. Federer staat nu 3e, achter Novak Djokovic, en nummer 1 Rafael Nadal.

De oververmoeide Rafa werd al in ronde 3 uit het toernooi geslagen door de Oostenrijker Jürgen Melzer. Ze troffen elkaar drie keer eerder. Steeds was Nadal de sterkere.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top