Ga naar hoofdinhoud

Michaëlla Krajicek naar 2de ronde Australian Open Tennis 2012

Michaëlla Krajicek(WTA-93) heeft op het Australian Open Tennis 2012 de 2e ronde bereikt in Sydney. Krajicek versloeg de 31-jarige Kristine Barrois (WTA-87) in twee sets met 6-3 en 7-6 (13). Het is voor de tweede Grand Slam, na de US Open Tennis 2011, op rij dat ”Misa” zich plaatst voor een tweede ronde.

Michaëlla Krajicek was in de eerste set de betere speelster en wist deze met 6-3 te winnen. De tweede set ging gelijk op en moest de tiebreak de beslissing brengen. Krajicek kwam in de tiebreak met 4-0 voor. Maar na vijf setpunten tegen en drie wedstrijdpunten voor, was het bij 14-13 dat Krajicek het winnende punt kon maken. Met het bereiken van de 2e ronde scoort Krajicek 100 WTA punten voor de wereldranglijst. In de tweede ronde gaat Krajicek het opnemen tegen Ana Ivanovic (WTA-21).

Robin Haase (ATP-53) heeft een vrij kansloze nederlaag geleden tegen Andy Roddick (ATP-26). Haase begon redelijk goed aan de eerste set, kwam weliswaar snel een break achter, maar repareerde die snel. Hij kon echter niet toeslaan op 15-40 in game vijf. In de achtste game werd een dubbele fout op breekpunt hem fataal. Hiermee kwam Roddick op een 5-3 voorsprong en dit kostte hem de set. Het was de inleiding van een matige voortzetting van de wedstrijd. Toen in set drie fysieke ongemakken gingen opspelen, was de wedstrijd snel gespeeld. Uiteindelijk werd het 6-3 6-4 en 6-1 voor de Amerikaan. Met het verlies van 80 ATP punten zal Haase verder weg zakken op de wereldranglijst.

Eerder werden ook Jesse Huta Galung en Aranxta Rus uitgeschakeld. Na de eerste twee speeldagen op de Australian Open Tennis 2012 is er nog slechts één Nederlander over, Michaëlla Krajicek. Zij zal vermoedelijk op donderdag 19 januari uitkomen tegen de Servische Ana Ivanovic.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top